19
Mayıs
2024
Pazar
DİDİM - AYDIN

Çiftçilere belge uyarısı

Didim Ziraat Odası Başkanı Ahmet Çetin, çiftçilerin 29 Ocak 2009 itibariyle resmi ve kamu işlerini yaparken bağlı bulundukları odalardan çiftçilik belgesi alacaklarını belirterek, “Anayasa Mahkemesinin bu kararının ardından çiftçilerimiz artık bağlı bulundukları odalardan çiftçi belgesini alarak işlemelerini yapacak” dedi.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Başkan Ahmet Çetin, “Geçen yıl çıkarılan bir yasayla çiftçilerin yapacağı resmi ve özel işlemlerinde çiftçi belgesi alam zorunluluğu kaldırılmıştı. Bu konuyla ilgili olarak Anayasa Mahkemesine dava açıldı ve dava Ziraat Odaları lehine sonuçlandı.

29 Ocak 2009 sayılı resmi gazetede yapılan açıklamada “Bundan sonra çiftçilikle ilgili iş ve işlemlerde Ziraat Odalarından alınan ‘Çiftçi Belgesi’ alınması istenmesi hususunda Anayasa Mahkemesinin gerekçeli kararına uyulması için bulunduğu il ve ilçe Tarım Müdürlüklerine, Tüm Kamu ve Özel Bankalar, Tarım Satı Kooperatifleri, Tarım Kredi Kooperatifi, Sözleşmeli Üretim yapan Kamu ve Özel Kuruluşlar vb çiftçilikle ilgili iş ve işlem yapan diğer kuruluşlara da bilgi verilmesiyle ilgili yazı yazılmalıdır.” Şeklinde bizlere bir yazı gönderildi. Bu konuyla ilgili olarak ta bizler oda olarak gerek çiftçilerimize gerekse kurum ve kuruluşlara bilgi vereceğiz” diye konuştu.

Kararın odalar açısından önemli olduğuna işaret eden Çetin, şöyle konuştu: “Bu kararla birlikte artık özel ve resmi kurumlarda işi olan çiftçimiz bizden belge almak zorunda kalacak. Bizde kimin çiftçi kimin değil onu da öğreneceğiz ama yasa değişmeden önce kimse odaya uğramaz oldu. Bu bizler için önemli bir karar."

iha
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2009 Cuma 22:18:17
Güncelleme :6 Şubat 2009 Cuma 22:31:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?