29
Mayıs
2024
Çarşamba
DİDİM - AYDIN

Çocuklar festivalde karikatür çizdi

Aydın'ın Didim ilçesinde Meandros 2008 Festivali kapsamında gerçekleşen ve çocukların da festival içine dahil edilmesi planlanan "Taş Makas Kağıt" etkinlikleri çerçevesinde çocuklar ünlü karikatürist Abdülkadir Elçioğlu ile karikatür çalışmaları yaptı. Turistik ilçe Didim'e gelen Elçioğlu'nun festival boyunca edindiği izlenimleri karikatüre dökerek, sergileyeceği öğrenildi.

Festival Meandros 2008 kapsamında çocukların da festival içerisinde yer edinmelerini amaçlayan "Taş Makas Kağıt" çalışmaları, ünlü karikatürist Abdülkadir Elçioğlu eşliğinde gerçekleşen karikatür atölyesi ile başladı. Didim Eskiköy Cumhuriyet İlköğretim Okulu bahçesinde gerçekleşen atölye çalışmasına Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Güllübahçe Belediye Başkanı Yılmaz Salbaş, Proje Mimarı ve sanat tarihçisi Başak Kamacı ile vatandaşlar katıldı.


Okul bahçesinde gerçekleştirilen etkinliğe katılan çocuklara karikatürü "Resmin Kötü Çocuğu" olarak tanımlayan namı Abdülkadir Elçioğlu karikatürde dikkatlerini çeken unsurları abartmalarını söyleyerek çocukları hayal güçleri ile baş başa bıraktı. Festival Meandros 2008'in bugüne kadar katıldığı etkinliklerden farklı şekillendiğini belirten Abdülkadir Elçioğlu; "Daha önce Kaş’ta köy okullarını kapsayan bir projeye katılmıştım, Meandros Projesi Kaş'takine göre daha ciddi. Gittiğim yerlerde çocuklar kendi portrelerini yapmamı istiyorlardı, bu daha değişik ve çocukları da içine alan bir çalışma oldu. buradaki çalışmalarda amacım çocukların kafasında resim ile karikatürün ayrım noktaları belli olsun, farklılığı algılayabilecek bilince sahip olsunlar. Bilinçli karikatür okuyucusu olsunlar. Çocukların yaptığı çalışmalar zaman dilimine yayılarak sergilenmeli, karikatür yayımlanmazsa değeri olmaz" dedi.
Ünlü karikatürist projeye katılımını ise "Proje içinde gerçekleşecek çalışmalara katılmam istendiğinde ne yapacağım ben burada demiştim. Ancak festivalin izlenimlerini karikatüre dökmek çok anlamlı geldi. Çalışma yapmak için diğer çalışmaları takip etmek ilginç" sözleri ile özetledi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2008 Pazar 15:21:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?