19
Mayıs
2024
Pazar
DİDİM - AYDIN

Deveci: Sorun değil, çözüm üretiyoruz

Didim’e bağlı Akyeniköy beldesinin MHP’li Belediye Başkanı Yusuf Deveci göreve geldiği 2 aylık süreci değerlendirdi. Deveci TOKİ ile sözleşme imzaladıklarını söyledi.

Belediyeyi teslim aldığında 15 bin TL paralarının olduğunu ayrıca 16 Bin TL de su alacakları olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Yusuf Deveci, “Belediye yönetimi olarak krizi göz önünde bulundurarak su borçlarını yeniden yapılandırdık ve taksitlendirdik. Emlak borcu olan 1980 vatandaşın belediyemize 540 bin TL borcu bulunmakta. Bu sorunun çözülmesi için tapularına şerh koydurttuk. Paraları bu şekilde tahsil ediyoruz. Belediye olarak sorun değil, çözüm üreten bir anlayış içerisindeyiz” dedi.

“TOKİ PROBLEMİNİ ÇÖZDÜK”
Deveci Başbakanlık Toplu Konut İdaresi tarafından Akbük yolu üzerinde yapılması planlanan TOKİ evleri ile ilgili olarak ise 27 Mayıs 2009 tarihinde yeni bir protokol anlaşması imzalandığını belirterek “Bu konuda arsa malikleri ile aramızda daha önceki dönemde yapılan protokolde problemler vardı. TOKİ 22 Şubat 2009 tarihinde resmi yazıyla bu konuda belediyemizden bilgi istenmiş fakat bu konu biz göreve gelinceye kadar çözülmemiş. Biz ekimizle beraber yoğun bir tempoda çalışarak arsa malikleri ile aramızda ki problemi çözdük. Yeni yapılan anlaşma gereği Akyeniköy-Akbük yolu üzerinde yapılması planlanan 140 konut, 1 adet ticaret merkezi için 8 Haziran 2009’da saat 14.30’da ihale yapılacak. Önceki belediye yönetimi tarafından arsa malikleri ile belediye arasında yapılan protokolde arsa maliklerine 18 daire verileceği belirtilmiştir. TOKİ ile yaptığımız görüşmelerde, arsaların birim fiyatının yüzde 50 yüksek gösterildiğini bize belirttiler. Bu yüzden binaların yapılamayacağını ilettiler. TOKİ’nin ne kadar konut verirse o kadar arsa maliklerine verileceği ve tapuların devir teslimi, dairelerin teslimi konusunda daha önceki protokolde vergi, harç bedellerinin belediyeye yük getireceğini tespit ettik. Biz belediye olarak arsa malikleri ile tekrar görüşüp mutabakat sağlayarak tekrar aramızda protokol yaptık ve belediyemizin ileride doğabilecek zararlarını önledik” ifadelerine yer verdi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2009 Cumartesi 16:57:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?