19
Mayıs
2024
Pazar
DİDİM - AYDIN

Didim, Dünya Turizm Fuarı'nda

Türkiye ve dünyanın başlıca turizm merkezleri arasında gösterilen Aydın'ın Didim ilçesi İngiltere'nin başkenti Londra'da bugün açılacak olan Dünya Turizm Fuarı'na katılıyor. Daha öncede katıldıkları Dünya Turizm Fuarı'nda kendilerine 3 metrekarelik stant verildiğini belirten Didim Turizm Derneği Başkanı Ulvi Koçak, "Kültür ve Turizm Bakanlığımızın organizatörlere yaptığı baskılar nihayet sonuç verdi. İlçemizi bu yıl fuarda 8 metrekarelik alanda tanıtacağız" dedi. 

Bu yıl İngiltere'de 27.si düzenlenen Dünya Turizm Fuarına katılmak için ilçeden ayrılan Ulvi Koçak, hareketinden önce yaptığı açıklamasında 2 gün devam edecek fuardan olumlu gelişmeler beklediklerini söyledi. Ülkenin başta gelen turizm beldelerinden olan Didim'i en iyi şekilde tanıtmak için fuara katıldıklarını ifade eden Koçak, "İlçemize daha önce bu fuarda 3 metrekarelik bir stant veriliyordu. Diğer bir çok büyük standın arasında bizimkisi göze çarpmıyordu. 

Gösterdiğimiz tepkiler ve yaptığımız baskılar neticesinde, stant alanımız 8 metrekareye çıkarıldı. Londra'da Didim'i en iyi şekilde tanıtarak, ilçemize gelen turist sayısı ve dolayısıyla da turizm gelirlerimizi artırmaya çalışacağız. Zaten Didim, İngilizlerin en yoğun ilgi gösterdiği tatil beldelerimizden biridir. Londra'dan olumlu sonuçlarla döneceğimize inanıyorum" diye konuştu. 

Öte yandan, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç da, Dünya Turizm Fuarı'na katılmak üzere hava yolu ile bu ülkeye gitti. Londra'da Excel Fuar Alanında açılacak olan Türk standlarını ziyaret edecek olan Bakan Koç, ayrıca burada Türk turizminde yaşanan gelişmeleri anlatacağı bir basın toplantısı düzenleyecek. Fuar süresince turizm sektörü temsilcileri ve değişik ülkelerden fuara katılan gazetecilerle bir ayara gelecek olan Koç, basın mensuplarının Türkiye ile alakalı sorularını cevaplayacak. 

ITB Berlin fuarından sonra dünyanın en büyük ikinci turizm ihtisas fuarı olan Dünya Turizm Fuarı'nda Türkiye bu yıl 729 metrekarelik alandaki standla temsil edilecek. 

Türkiye'nin standında Ege Bölgesinden Didim'in yanı sıra İzmir, Çeşme ve Kuşadası da yer alacak. Türkiye, İspanya ve Yunanistan'dan sonra İngiltere'de en çok paket tatil satan üçüncü ülke konumunda bulunmasından dolayı İngilizler için ayrı bir önem taşıyor. Bu yüzden, İngilizlerin tatil için en fazla tercih ettikleri yerler arasında yer alan Didim'in standını çok fazla ziyaretçinin ilgi göstermesi bekleniyor.
iha
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2006 Pazartesi 16:57:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bekir çetinkaya IP: 85.107.23.xxx Tarih : 11.03.2007 12:21:22
ben didim de oturuyorum ve yaşım 20 yaklaşık ta 7 senedin turizimde çalışıyorum ama buna inanıyorum şuan didim hakettiği yerde de değil ve buda beni çook üzüyor saygılar