19
Mayıs
2024
Pazar
DİDİM - AYDIN

Didim, İngiliz kenti gibi

Aydın’ın Didim İlçesi’nde yaşayan İngilizlerin sayısı 10 bini geçti.

İlçe yönetiminde söz sahibi olmak ve sorunlarını ilk elden çözmek isteyen İngilizlere, İngiltere’nin İzmir Konsolosu William Buttigieg ile Belediye Başkanı Mümin Kamacı da destek veriyor.

TÜRKİYE’de yabancıların en fazla ev ve mülk sahibi olduğu Aydın’ın Didim İlçesi, bir İngiliz emekli kenti olma yolunda hızla ilerliyor. Sayıları 10 bini geçen İngilizler, kentin gelişimi, işleyişi ve yönetiminde söz sahibi olmayı bekliyor.

İngiltere’nin İzmir Konsolosu William Buttigieg ile Büyükelçilik konsolosluklar sorumlusu Susan Wilson, Belediye Başkanı Mümin Kamacı’nın katılımıyla bir toplantı düzenleyen Didimli İngilizler, yaşadıkları sorunları anlattı. Yaklaşık 12 yıldır Didim’de yaşadığını ve Türkiye’ye çok alıştığını söyleyen Magi Adıyaman, bazı olumsuzlukları dile getiren İngilizler’in Türkiye’ye uyum sağlamak zorunda olduklarını söyledi. Didim’de ciddi sorunları olmadığını belirten Magi Adıyaman, "12 yıldır burada yaşıyorum ve mutluyum. Ancak farklı insanlar farklı şeyler hissediyor. Bazı şikáyetlerde bulunanlar aslında ne istediklerini bilmiyorlar. Biz, adapte olduk, alıştık. Onların da alışması lazım. Türkiye’de belirli bir süre yaşayınca alışılıyor" dedi.

Bize bir kolej lazım

Türkiye’deki kurum işleyişi hakkında yeterli bilgi sahibi olmayan yabancıların her sorunda belediyeyi muhatap aldıklarını söyleyen Kamacı, "Ancak vatandaşlarımıza yaptığımız hizmetlerden eşit bir şekilde yararlandıkları için kendilerini farklı hissetmiyorlar" dedi. Kamacı, altyapısını tamamlayan Didim’in üst yapı çalışmalarını Didim’e yerleşenleri de göz önünde bulundurarak bir emekli kenti gibi yaptıklarını söyledi. Kamacı, yabancı dille eğitim verecek bir koleje İngilizler’in destek vermesi halinde hem kendi çocuklarının hem de Didim’deki çocukların eğitiminde önemli yer tutacağını kaydetti

Hürriyet
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2008 Pazar 09:01:22
Güncelleme :17 Ağustos 2008 Pazar 09:04:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?