16
Mayıs
2024
Perşembe
DİDİM - AYDIN

Didim Barış Şenliği hazırlıkları tamamlandı

Aydın Didim ilçesi'nde her yıl geleneksel olarak yapılan barış şenliklerinin 12'si bu yıl 31 Ağustos 3 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Barış şenlikleri için hazırlıkların tamamlandığını belirten Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, şenlikler kapsamında Kıraç, Onur Akın ve Sertap Erener'in konser vereceğini söyledi.

Bu yıl 12.si düzenlenecek olan barış şenliklerinin geçmiş yıllara oranla daha geniş kapasiteli gerçekleştirileceğini ifade eden Mimin Kamacı, barış meşalesinin çok sayıda yabancı katılımcıyla birlikte yakılacağını belirtti. Barış ve kardeşlik için yabancı konuklarla bir kez daha bir araya gelmenin mutluluğunu yaşayacaklarını kaydeden Kamacı, "Dünyada ve ülkemizde her geçen gün barış önem kazanıyor. Savaşın binlerce insanın yaşamını yok ettiği her gün, yüreğimizdeki acı biraz daha artıyor. Küresel barışın sağlanması, tüm dünyada barış içinde kardeşçe bir yaşamın hayata geçmesi için inancımızı ve çabamızı birleştirmemiz, ortak bir amaç için, toplumsal barış için, bir araya gelmemiz gereken bir dönemden geçiyoruz. H r şeye rağmen; dünyamız ve ülkemiz üzerinde oynanan tüm küresel politikalara, güçlünün güçsüzü ezdiği tüm eşitsizliklere, ırkçılığa, cinsiyet ayrımcılığına, savaştan rant sağlayanlara rağmen barış kazanacak ve biz bir kez daha Didim'den barışın sesi'ni yükselteceğiz" şeklinde konuştu.

Barış şenlikleri kapsamında yapılacak olan etkinliklerle ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Mümin Kamacı, 31 Ağustos da başlayacak etkinliklerin, 3 Eylül günü sona ereceğini söyledi. Barış festivalinin açılışında Mustafa Alabora ve Elesa tarafından Türkçe-Yunanca barış sözcüklerinin okunacağını belirten Kmacı, "28 Ağustos da Didim Kültür Salonu'nda açılacak sergi festival sonuna kadar ziyarete açık kalacak. Diğer yandan şenlikler kapsamında Apollon ve çevresini ele alan görsel, maket, el sanatları sergileri düzenlenecek. Geçen yıllarda da olduğu gibi bu yıl da su sporları gösterileri, plaj voleybolu ve kumdan heykeller yarışması yapılacak. 12 Didim Barış Şenlikleri Selim Sesler, Sertab Erener, Onur Akın ve Kıraç'ın vereceği ücretsiz halk konseriyle son bulacak" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2007 Perşembe 13:51:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?