18
Mayıs
2024
Cumartesi
DİDİM - AYDIN

Didim İngilizler'e ilaç oldu

Didim'e İngiliz vatandaşların ilgisi her geçen gün artıyor. Belediye Başkanı Mümin Kamacı, özellikle yaşlı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Didim’de yabancıların doktor tavsiyesi üzerine konut edindiğini belirtti.

Belediye olarak yabancıların ilçeye olan ilgisinden çok memnun olduklarını belirten Belediye Başkanı Mümin Kamacı, deniz ve yaz turizminin yanı sıra sağlık turizmine de ağırlık verdiklerini söyledi. Son 5 yıl içinde yaklaşık 100 bin yaşlı turistin doktor tavsiyesi üzerine Didim’e gelip tatilini burada geçirdiğini ifade eden Başkan Kamacı, Didim’in İngiltere’de hasta reçetelerine ilaç olarak yazılmaya başlandığını belirtti.

Son yıllarda satılan yaklaşık 3 bin konutun ardından, şu anda yabancılara yönelik 5 bin konut inşası için çalışmaların başladığını kaydeden Başkan Kamacı, "İlk olarak 1987 yılında ilçemize gelen İngiliz uyruklu astım hastaları burayı çok beğendi. O günden bu yana artarak devam eden talepler doğrultusunda İngiliz vatandaşları Didim’in hemşehrisi olmaya başladı. Bir çoğu ilçeden ev aldı. Deniz kenarı olmasına rağmen havadaki sıfır nem oranı sayesinde astım hastaları ve kalp-damar rahatsızlığı bulunan kişiler için doğal oksijen çadırı özelliği taşıyan ilçemize, yabancıların ilgisi her geçen gün artarak devam ediyor. Bu talepleri karşılayabilmek amacıyla yabancılara yönelik bağımsız 5 bin adet konut yapacağız. Önümüzdeki yıllarda Didim’de turizm bu özelliği sayesinde 12 aya yayılmış olacak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2005 Salı 13:44:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?