30
Mayıs
2024
Perşembe
DİDİM - AYDIN

Didim'de 2 bin fidan toprakla buluştu

Aydın Valiliği tarafından 2008 yılı başında başlatılan "Ağaçlandırma Seferberliği" kapsamda Didim'de 2 bin fidan toprakla buluştu. Didim-Akbük karayolu üzerindeki boş arazilerde gerçekleşen dikim törenine Aydın Valisi Mustafa Malay, İlçe Kaymakamı Ali Katırcı, Belediye Başkanı Mümin Kamacı, kamu kutum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 

Açılışta konuşan İlçe Kaymakamı Katırcı, Didimliler olarak ağaçlandırma seferberliğinde Aydın'ın sesine ses katmak için yoğun bir çaba harcadıklarını ve amaçlarının 30 bin fidan dikmek olduğunu söyledi. Dikim tercihlerinde daha çok gelir getiren meyve türlerini tercih edeceklerini belirten Katırcı, "Belediyemizde bu konuda gereken çalışmayı yapıyor. Bunun yanında Akyeniköy Beldesi'nde gerçekleşmesi beklenen bir toprak reformu var. Gerçekleşirse 350 bin fidan toprakla buluşacak. Bu da gerçekleşirse yakın gelecekte bir milyon ağacımız olacak. Didim olarak, Aydın ilinin başlatılan seferberlik yarışında üst sıralara yükselmesi için ilçe olarak elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bünyemizde yapılan ağaçlandırma çalışmalarını desteklemek ve vatandaşlarımızı ağaç dikimine teşvik etmek amacı ile 'Bir fidan dikene bir fidan da bizden' şeklinde bir çalışma da başlattık. Umarım gönüllülüğü arttırırız" dedi. 

Toplumun her kesimde ağaç sevgisini bilincini oluşturmak için geniş kapsamlı çalışmalar yaptıklarını hatırlatan Vali Mustafa Malay da, "Ağaç dikilmeden iskan verilmeyecek. Belediyeler ruhsat verirken ağaç dikme zorunluluğu getirmeli. Peyzaj olarak da daha güzel bir görünüm elde ederiz. Bütün vatandaşlarımızın bu çalışmaya katılımını sağlamak öncelikli görevimiz olmalı. Kaymakamlık tarafından başlatılan bir fidan dikene bir fidan da bizden çalışması çok olumlu bir girişim, bu diğer ilçelerimize de örnek olmalı. Ağaç dikimi yapacak olan vatandaşlarımızın da bilinçli dikim yapmasını sağlamalıyız. Toprak tahlili yaptırmalı ve sertifikalı fidan kullanmalıyız. Böylece daha verimli ve sağlıklı ürünler elde edebiliriz" diye konuştu. 

Yapılan konuşmaların ardından Vali Malay ve protokol üyeleri tarafından boş arazilere fidan dikimi gerçekleştirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2008 Cumartesi 18:52:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?