19
Mayıs
2024
Pazar
DİDİM - AYDIN

Didim'de 51 kaçak yakalandı

Aydın’ın Didim ilçesinde jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonlarda yasa dışı yollardan yurda giriş yapan 51 kaçak göçmen ile bu kişilere yardımcı olan 2 Türk vatandaşı organizatör yakalandı. Gözaltına alınan 15 yaşındaki organizatör Yunanistan adalarına kaçakları bıraktıktan sonra yolda yakıtı bitince yakalanmaktan kurtulamadı. 

Edinilen bilgiye göre; Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı ekipler tarafından yürütülen kontrol faaliyetleri sırasında Didim’e bağlı Akköy Beldesi açıklarında durumu şüpheli görülen bir tekne durduruldu. Teknede bulunan S.P. (39) isimli şahıs, yapılan ilk sorgulamasında Yunanistan’ın Eşek Adasına yasa dışı yollardan yurda giriş yapan Afganistan uyruklu 8 kaçak göçmeni bıraktığını itiraf etti. Gene aynı gün Batıköy ve Tekağaç mevkilerinde de önleyici hizmet devriyesi tarafından yapılan yol kontrolleri sırasında Yunanistan’ın Sisam Adasına geçme hazırlığında olan 22’si Eritre, 1’si Somali ve 1’si de Filistin uyruklu olmak üzere toplam 24 kaçak göçmen daha yakalandı. 

Her iki ayrı operasyonda yakalanan toplam 32 kaçak ifadelerinin alınmasının ardından sınır dışı edilmeleri için Aydın Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesine sevk edildi. Kaçakları yurt dışına çıkarmak için para karşılığında anlaşan S.P. isimli Türk vatandaşı organizatör ise çıkarıldığı adli makamlarca tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

KÜÇÜK ORGANİZATÖR YAKITI BİTİNCE DENİZİN ORTASINDA KALDI 

Öte yandan; Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı ekipler tarafında Didim Tekağaç mevkisi açıklarında bot içerisinde oturan bir çocuğun görülmesi üzerine, yardım amacıyla tekneye yanaşıldı. Teknede tek başına bulunan B.K. (15) isimli çocuk, yasa dışı yollardan yurda giriş yapan ve uyruklarını bilmediği 19 kaçak göçmeni Yunanistan adalarına bıraktığını itiraf etti. Geriye dönerken yakıtının bittiğini ifade eden B.K., bu yüzden uzun süredir denizin ortasında yardım beklediğini kaydetti. 

Sahil Güvenlik ekipleri tarafından gözaltına alınan 15 yaşındaki küçük organizatör, yaşının küçük olmasından dolayı Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2008 Çarşamba 13:41:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?