20
Mayıs
2024
Pazertesi
DİDİM - AYDIN

Didim'de ağaçlandırma seferberliği

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından İstanbul'dan başlatılan Çevre ve Orman Bakanlığı'nın 2008-2012 yılları arasındaki Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Eylem Planı çerçevesinde Aydın'ın Didim İlçesi'nde ağaç dikim seferberliği başlatıldı. Didim Esra Karakaya Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda İlçe Kaymakamı Ali Katırcı başkanlığında gerçekleşen toplantıya katılan kamu kurum ve kuruluşlar ile sivil topum örgütleri temsilcilerinden projeye destek vermeleri istendi. 

Açılışta konuşan İlçe Kaymakamı Ali Katırcı, ülke genelinde devam eden ağaçlandırma çalışmaları kapsamında 2008 yılı ağaçlandırma sezonunda ilçe genelinde çalışmalar yapılacağını söyledi. Tüm ilgili kişiler ve vatandaşlardan ağaçlandırma çalışmalarına katılmalarını isteyen Katırcı, “Küresel ısınmanın kötü sonuçları son yıllarda artık ülkemizde de görülmeye başlandı. Artık tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de büyük önlemler alınıyor. Ağaçlandırma kampanyamızda bu önlemlerden biri olacaktır. Erozyon kayıplarını önlemek, yoğun karbondioksitin oluşturacağı sıkıntıları uzun vadeli çözüme kavuşturmak ve çölleşmenin önüne geçmek için mümkün olduğunca çok ağaç dikmeliyiz. Adım adım adeta sinsi bir düşman gibi yaklaşan bu tehlikeyi bertaraf etmenin, çocuklarımıza daha güzel yemyeşil bir Türkiye bırakmanın en etkin belki de ilk çözüm yolu, mümkün olan, her yere, dağlara, ovalara, tepelere ağaç dikmektir” dedi. 

Toplantıda yapılan konuşmaların ardından İlçe Kaymakamı Ali Katırcı, kampanyaya 40 fidan bağışlayarak Didim'deki çalışmaların başlangıcını yaptı. Kampanya kapsamında toplanılan paralar ile alınan fidanların en kısa sürede toprakla buluşturulacağı belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2008 Pazartesi 12:55:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?