19
Mayıs
2024
Pazar
DİDİM - AYDIN

Didim'de asayiş olayları azaldı

Didim İlçe Emniyet Müdürü Yalçın Akalınlı, Didim Emniyet Müdürlüğü’nce 2008 yılında yürütülen çalışmalarla ilgili olarak bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Altınkum Polis Karakolu’nda yapılan bilgilendirme toplantısına Didim Kaymakamı Ali Katırcı, Didim İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Şener Mavzer ve İlçe Emniyet Müdürlüğü birim amirleri katıldı.
Toplantıda konuşan İlçe Emniyet Müdürü Yalçın Akalınlı, “Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak, Didim’in güvenli bir yer olması, halkımızın huzur ve güven içinde yaşamasını temin edebilmek için gece gündüz demeden özveriyle çalışarak bir yılı daha geride bıraktık. 2009 yılının bu ilk günlerinde İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak 2008 yılı içerisindeki çalışmalarımızı siz Değerli Basın Mensupları ile paylaşarak Kamuoyunun bilgilendirilmesi ve topluma bilgilendirmek amacıyla bu toplantıyı düzenledik” dedi.
Asayiş olaylarına değinen Akalınlı, “Asayiş olaylarında 2008 yılında, 2007 yılına göre yüzde 16, Faili Meçhul olaylarda ise yüzde 29 azalma sağlanmıştır. İstatistikî verilere göre hırsızlık ve müessir fiil suçları ön plana çıkmaktadır. 2008 yılı içerisinde şüpheli olarak işlem yapılanların yaş grupları incelendiğinde, 18 yaş altındaki çocukların hırsızlık ve oto kundaklama gibi ciddi suçlara karıştıkları görülmektedir. 2008 yılı içerisinde ilçemizde meydana gelen olaylarda, 287 olay yerinden alınan deliller neticesinde, 21 olay çözülmüş, 195 olayla ilgili olay yerinden elde edilen deliller AFİS veri tabanına girilmiştir” diye konuştu.


Yaz döneminde personel takviyesi yapıldığına da değine Akalınlı, motosiklet timleri sayesinde de suç ve suçlulara karşı önemli çalışmalar yaptıklarına kaydederek, şunları söyledi: “Görevli ekiplerimizce icra edilen şok uygulamalar vatandaşlarımızın dikkatini çekmiş, takdirle karşılanmış ancak suç işlemeye meyilli kişiler bu uygulamalardan tedirgin olmuştur. Yapılan şok uygulamalarda 48786 kişinin aranıp aranmadığı sorgulanmış, çeşitli suçlardan dolayı arandığı tespit edilen 183 şahıs yakalanarak haklarında işlem yapılmıştır”

iha
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2009 Cumartesi 00:18:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?