20
Mayıs
2024
Pazertesi
DİDİM - AYDIN

Didim'de kaçak şahıs operasyonu

Didim ilçesinde jandarmanın düzenlediği operasyonlarda yasa dışı yollardan yurda giriş yapan 34 kaçak göçmen yakalandı.

Kaçaklara yardım eden Türk vatandaşı bir organizatörün gözaltına alındığı olaylarla ilgili olarak soruşturma başlatıldı.

Edinilen bilgiye göre; Didim merkeze bağlı Tekağaç Mevkisinde şüpheli kişilerin görüldüğü yönünde alınan bir ihbarı değerlendiren Sahil Komutanlığına bağlı ekipler, yasa dışı yollardan yurda giriş yapan ve temin ettikleri bir botla Yunanistan adalarına kaçmakta olan Irak uyruklu 19 kaçak göçmen yakalandı. Kaçakları yurt dışına çıkarmak için para karşılığında anlaştığı tespit edilen E.T. isimli Türk vatandaşı organizatör gözaltına alındı. Sorgulaması tamamlanan zanlı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Öte yandan; Didim’e bağlı Akköy Beldesi Tekağaç Mevkisinde de kontrol faaliyetlerini yürüten sahil güvenlik ekipleri, temin ettikleri şişme bot ile Yunanistan adalarına geçmeye çalışan 7’si Filistin, 5’i Somali ve 3’ü de Eritre uyruklu olmak üzere toplam 15 kaçak göçmen daha yakaladı. Her iiki operasyonda ele geçirilen kaçaklar, sınır dışı edilmeleri için Aydın Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi’ne sevk edildi. Olaylarla ilgili soruşturma devam ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 15:02:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?