19
Mayıs
2024
Pazar
DİDİM - AYDIN

Didim'de mülteci operasyonu

Aydın'ın Didim İlçesi'nde jandarmanın gerçekleştirdiği iki ayrı operasyonda yurda yasa dışı yollarla giriş yapan 39 kaçak göçmen yakalandı. Olaylarla ilgili olarak Türk vatandaşı 5 organizatör gözaltına alındı. 

Edinilen bilgiye göre; Didim'e bağlı Akköy Beldesi açıklarında şüpheli kişilerin bulunduğu ihbarını alan Aydın İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, bölgeye operasyon düzenledi. Çevrede yapılan aramalarda sahilde bulunan bir bot içerisine gizlenmiş vaziyete yurda yasa dışı yollarla giriş yaptıkları tespit edilen ve Yunanistan adalarına kaçmaya çalışan 13'ü Filistin, 3'ü Ruanda, 7'si Somali ve 2'si de Eritre uyruklu olmak üzere toplam 25 kaçak göçmen ele geçirildi. 

Öte yandan yine Akköy Beldesi girişinde rutin yol kontrollerini gerçekleştiren jandarma ekipleri, durumu şüpheli görülen Tağı A. (43) yönetimindeki 35 RD 790 plakalı minibüsü ile minibüse yol göstericilik yapan Ramazan E. (32) yönetimindeki 09 K 2933 plakalı otomobili durdu. Minibüs içersinde yapılan aramalarda yakalanan 5'i Filistin ve 9'u da Iraklı uyruklu olmak üzere toplam 14 göçmen, oturma izinlerinin olduğunun anlaşılması üzerine serbest bırakıldı. Operasyonda her iki araç içerisinde bulunan ve organizatörlük yaptıkları tespit edilen araç sürücüleri Tağı A. ve Ramazan E. İle otomobil içerisinde bulunan Tahir G. (36), Mehmet Sait S. (44) ve Ramazan Ç. (24) isimli şüpheliler gözaltına alındı. 

İfadeleri alınan zanlılar çıkarıldıkları adli makamlarca tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Operasyonlara yakalanan kaçak göçmenler ifadelerinin alınmasının ardından sınır dışı edilmeleri için Aydın Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesine teslim edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2008 Pazartesi 14:01:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?