30
Mayıs
2024
Perşembe
DİDİM - AYDIN

Didim'de örnek kampanya

Didim Belediyesi ile özel bir eğitim merkezi çocukların şiddetten uzak yetişmesi amacıyla ilginç bir kampanya düzenledi. “Oyuncak silahını getir, öykü kitabını götür" adlı kampanya yoğun ilgi gördü. Etkinliğin 10 Mayıs 2008 tarihine kadar süreceği bildirildi. 

“Şiddete Hayır” kampanyasının önemli bir ayağını oluşturan ve genç dimağlara “Okuma Alışkanlığı” aşılayan bu kampanya ilk gününde yoğun ilgi gördü. Yaşları 7 ila 12 arasında değişen 60 civarında öğrenci, çok sevdikleri oyuncak silahlarını bırakıp kitap okumaya yöneldi. Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı Kampanyaya katılan öğrencilere anlamlı davranışlarından dolayı tebrik etti. 

Toplumda bireysel silahlanmanın çok fazlalaştığını belirten Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, televizyonlardaki mafya dizilerini de eleştirdi. Televizyonların bu tür yayınlarla, gençleri şiddet ve silahlanmaya karşı özendirdiğini belirten Kamacı, bu tür yayınların da yasaklanmasını istedi. Silahla oynayan çocukların şiddete daha eğimli olduğunun tespit edildiğini kaydeden Belediye Başkanı Kamacı “Didim'de bu işin öncülüğünü biz yapıyoruz. Oyuncak da olsa silahın iyi bir şey olmadığını çocuklarımıza anlatmak istiyoruz. İleriki tarihlerde bu tür etkinliklerimiz devam edecek" dedi. 

Kampanya kapsamında oyuncak silahlarını teslim eden çocuklar da seslenen Belediye Başkanı Kamacı "Geleceğin büyükleri siz sevgili çocuklarımızı gerçekten kutluyorum. Oyuncak silahlarınızı getirip kitap almanız beni çok duygulandırdı. Sizlerle ne kadar gururlansak azdır. Şu anlamlı hareketinizle biz büyüklere, örnek almamız gereken bir tavır sergiliyorsunuz. Hiçbir şeyin şiddetle çözülemeyeceğini göstermiş oldunuz" sözleriyle minkleri kutladı. 

Didim Belediyesi ile kampanyayı ortak yürüten Özel Didim Çağrı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Ali Gençli de, “Silah Oyuncak değildir” diyerek, dünyada bir yılda bireysel silahlar yüzünden yaklaşık 2 yüz bin kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. Bu rakamın savaşlarda ölenlerin sayısına yakın olduğunu ifade eden Gençli “Çağdaş ülkelerde, silahlar yasaklanıp, oyuncak silahın üretimi durdurulurken ne yazık ki ülkemizde silah edinimine karşı özendirici eylemler sürdürülmektedir. Bu da şiddet üreten bir toplum durumuna gelmemize neden olmaktadır. İstanbul geçen yıl "bireysel şiddet" meydana gelen kentler sıralamasında ilk sıraya yerleşmiştir. Gelecekteki şiddeti azaltmak için geç kalmadan gerekli önlemler alınmalıdır. Bu amacın para kazanmak yerine, sağlıklı bir nesil yetiştirmek olması gerektiğini herkes kavramalıdır” ifadelerine yer verdi. 

Kampanya kapsamında oyuncak silahlarını teslime den çocuklara öykü kitapları hediye edildi.

.
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2008 Salı 11:23:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?