22
Mayıs
2024
Çarşamba
DİDİM - AYDIN

Didim'de pamuk hasadı kısa sürdü

Aydın'ın Didim ilçesi bugüne kadar turizm yönüyle tanınmasına rağmen ilçeye bağlı belde ve köylerde ciddi anlamda tarım yapılıyor. Bu yıl yaşanan kuraklık dolayısıyla pamuk dönemi kısa sürdü. 

Didim'de 90 bin dönüm arazide sulu tarımın yapıldığını belirterek, ilçe sınırları içerisinde 500 bin zeytin ağacının bulunduğunu ifade eden Didim Ziraat Odası Başkanı Ahmet Çetin, Didim'in Akköy ve Akbük beldeleri ile Akköy, Batıköy ve Balat köylerinde yaşayan vatandaşların çiftçilik ve hayvancılıkla sürdürdüğünü söyledi. Bu yıl bütün tarım yapan bölgelerin yaşadığı kuraklık sorununun kendi bölgelerinde de yaşandığını dikkat çeken Ahmet Çetin, "Didim sınırları içerisinde 30 bin dönüm arazide pamuk ekimi yapıldı. İlçemizde pamuk hasadı Eylül ayı sonlarına doğru başlar ve Ekim sonunda biterdi. Fakat bu yıl hasat dönemi kısa sürdü. Geçtiğimiz yıllarda 400 kilo ürün elde edilen bir dönüm araziden bu yıl 70-80 kilo ürün alındı. Pamuk bitkisi boy atmayınca kozada oluşmadı. İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri pamuk tarlalarını gezerek kuraklığa bağlı yaşanan hasar çalışmasını yerinde yaptılar" dedi. 

Didim sınırları içerisinde bulunan arazilerin tamamına yakınının Menderes havzasında bulunduğunu ifade eden Ahmet Çetin, "Aslında su sıkıntısını en bariz şekilde biz yaşıyoruz. Su Didim sınırlarına ulaşıncaya kadar azalıyor. Çine barajının mutlaka tamamlanması gerekir. Çine barajı sadece Koçarlı, İncirliova ve Söke ovalarına değil, Didim ovasının da can suyu olacak" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2007 Pazartesi 12:46:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?