29
Mayıs
2024
Çarşamba
DİDİM - AYDIN

Didim'de 'Roman' derneği kuruldu

Aydın'ın Didim ilçesinde yaşayan yaklaşık bin civarında roman vatandaş, yeni kurulan Didim Roman Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği çatısı altında toplandı. 

Kurucu üye Metin Çakır, derneğin kuruluş amacının Roman vatandaşların hakir görülmemesini sağlamak ve roman kültürünü tanıtmak olduğunu belirtti. 

Türkiye genelinde romanların örgütlenmekte olduğunu ifade eden kurucu üyw Metin çakır, Didim'de yaşayan romanların yoğunluğundan dolayı bu örgütlenme içerisinde yer almak istediklerini söyledi. Didim Roman Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin roman kültürünün toplumun diğer kesimlerine tanıtmak için çalışmalar yapacağını belirten Çakır, "İnsanlarımız arasında ki dayanışmayı ve birlikteliği daha güçlü hale getirmeliyiz. Türkiye genelinde roman derneği sayısı 221ve Ege Bölgesi'nde ise 167'dir. Bizler de Türküz ama çoğu zaman kültürümüzden dolayı hakir görüldük, dışlandık. Umarım kuracağımız dernekle kendi kültürümüzü daha iyi tanıtacağız. Kurulumumuzda yerel yönetimin de desteği var. Tüm sivil toplum kuruluşlarından ve Didim halkından bu girişimimize destek olmalarını bekliyoruz. Bizler etnik ayrımcılık yapmıyoruz, Bizlerde Türk Bayrağı altında yaşayan Türkiye Cumhuriyeti için hizmet eden bireyleriz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2008 Cuma 15:24:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?