16
Mayıs
2024
Perşembe
DİDİM - AYDIN

Didim'de sıcaklık 41 dereceye ulaştı

Turizmin gözde mekanlarından Aydın Didim'de hava sıcaklığı 41 dereceye kadar yükselince sıcaktan bunalan tatilciler deniz ve su parklarına hücum etti.

Meteoroloji Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, hava sıcaklığının 41 dereceyi bulduğu Didim'de deniz suyu sıcaklığı 22 dereceye kadar yükseldi. Yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Didim'de havuz ve plajlarda yaşanan yoğunluk renkli görüntülere sahne oluyor. Yetkililer sıcaklığın önümüzdeki günlerde daha da artacağını belirtti.

Aşırı sıcaklardan bunalan Didimliler'in yanı sıra yerli ve yabancı turistler ile günübirlik tatilciler Didim'in dünyaca ünlü Mavi Bayraklı Altınkum Plajı başta olmak üzere otellerin havuzları ve su parklarına koştu.

Tatilciler bir yandan serinlerken bir yandan da deniz, kum ve güneşin keyfini çıkarıyor. Hava sıcaklıklarının artması, Aydın'ın turizm kenti Didim'deki esnaf ve turizmcileri sevindirirken, açık havada çalışan işçileri olumsuz etkiliyor. Uzmanlar hava sıcaklığının yüksek olduğu şu günlerde tüm vatandaşları 11.00 ile 15.00 saatleri arasında dışarı çıkılmaması konusunda uyarıyor.

iha
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2007 Pazartesi 14:00:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?