15
Mayıs
2024
Çarşamba
DİDİM - AYDIN

Didim'de yağmur duası

AYDIN'ın Didim İlçesi'ne bağlı Balat Köyü'nde, yaşanan kuraklık nedeniyle su sıkıntısı çeken köylüler, yağmur duasına çıktı.

Kuraklık yaşanmadığı dönemde bile Büyükmenderes Havzası'nın en sonunda kaldığı için yeterince su alamayan Balat Köyü, sıkıntılı günler yaşıyor. Kuraklık nedeniyle Büyükmenderes Nehri'nin sularının çekilmesiyle birlikte tarlalarını sulayacak su bulamayan Balat köylüleri, çareyi yağmur duasına çıkmakta buldu.

Söke Ziraat Odası Yönetin Kurulu Başkanı Muhsin Örnek, Söke Ziraat Odası Meclis Başkanı Mustafa Karababa, Didim Ziraat Odası Başkanı Ahmet Çetin, Didim Ziraat Odası Meclis Başkan Bahattin Gökdemir, Balat Köyü Muhtarı Süleyman Semerci'nin de aralarında bulunduğu yaklaşık 300 kişi, Balat Köyü girişindeki zeytinlikte toplandı. Burada, Köy Muhtarı ve Söke Tariş Pamuk Kooperatifi Eski Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Semerci tarafından kazanlar dolusu tavuklu pilav ve lokma dağıtıldı. Pilav ve lokmaların yenilmesinin ardından köylüler, tepelik bir bölgeye çıkarak yağmur duası için saf tuttular. Duaların kabul olması için önce küskünler, birbirlerine sarılarak barıştı. Daha sonra da, 5 müezzinin eşliğinde topluca dua edildi.

Söke Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Örnek, “Barajlarımız, nehirlerimiz kurudu. Toprak suya hasret kaldı. Tarım, doğa şartlarına göre yapılıyor. Kurak geçen yıllarda susuzluk, aşırı yağmurlu dönemlerde ise sel baskınlarından olumsuz etkilendik. Allah'tan umut kesilmez. Yaradanımız, dualarımızı kabul edecektir. Mübarek yağmurlar geciktikçe, ülkemiz kıtlıkla karşı karşıya kalacak. Tek dileğimiz yağmurların bir an önce yağması” dedi.
DHA
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2007 Salı 17:49:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?