18
Mayıs
2024
Cumartesi
DİDİM - AYDIN

Didim’e İspanyol gelin

DİDİM’E İSPANYOL GELİN

Didim’de tanışan Haydar Demir ile İspanyol Luısa Maria Ferrer Suarez, Belediye Başkanı Mümin Kamacı’nın kıydığı nikahla dünya evine girdi.

Yabancılar ile evliliklere alışık olan Aydın’ın Didim ilçesi alışılmışın dışında Türk – İspanyol evliliğine ev sahipliği yaptı. Didim’de tanışan Haydar Demir (44) ile İspanyol asıllı Küba vatandaşı Luısa Maria Ferrer Suarez (50) mutluluklarını aldıkları evlilik kararı ile sonsuzlaştırdı. Çiftin nikah töreni 1. Didim Çiçek Şenliği’nin düzenlendiği Hanımeli Sokak’ta düzenlenirken, nikahı Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı kıydı.

Başkan Kamacı, ilçenin uluslar arası evliliklerle adını sık sık duyurduğunu dile getirerek “Çiftimizi aldıkları bu karardan dolayı kutluyor beraberliklerinin mutlu bir şekilde bir ömür sürmesini diliyorum. Ayrıca bu enternasyonal birlikteliklerin dünya barışına katkı sunmasını da temenni ediyorum” dedi.

Çiftin nikahını kıyıp yüzüklerini takan Başkan Kamacı, Küba doğumlu İspanyol gelin aracılığı ile efsane Küba lideri Fidel Castro’ya da selam söyledi.

Çifti bu mutlu günlerinde dostları ve sevenleri de yalnız bırakmazken, Hanımeli Sokak’ta kıyılan nikaha vatandaşlarda büyük ilgi gösterdi. Nikah töreni Türk örf ve adetlerine uygun olarak takı töreni ile devam etti.

DİDİM’E İSPANYOL GELİN
DİDİM’E İSPANYOL GELİN
İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2010 Salı 18:41:04
Güncelleme :19 Mayıs 2010 Çarşamba 00:50:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?