19
Mayıs
2024
Pazar
DİDİM - AYDIN

Didim'e Mimarlar Odası binası

Mimarlar Odası Didim Temsilciliği’nin yeni hizmet binası düzenlenen törenle açıldı. Mimarlar Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen açılışa Didim Kaymakamı Ali Katırcı, Didim Belediye Başkan Vekili Ahmet Karaoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Öksüz, Mimarlar Odası Didim Temsilcisi Burhan Çolak, Didim Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabey, Mimarlar Odası Didim Temsilciliğine kayıtlı mimarlar ve davetliler katıldı.


Açılışta konuşan Mimarlar Odası Didim Temsilcisi Burhan Çolak, her yıl Ekim ayının ilk gününün Dünya Mimarlar günü olarak kutlandığını söylerken Mimarlar Odası Didim Temsilciliği olarak 3 yıldan bu yana bu günü hafta olarak kutladıklarını belirtti.
Çolak, “ 3yıldan bu yana çeşitli etkinliklerle haftamızı kutluyoruz. İlk etkinlik olarak İlköğretim ve ortaöğretimde okuyan öğrencilerimize ‘Hayalinizdeki Kent’ konulu bir atölye çalışması gerçekleştirdik. Geçen yıl bu etkinliği ‘Hayalinizdeki Ev’ konulu yapmıştık. Bu günde yıllardı özlemini çektiğimiz Temsilcilik binamızın açılışını yaptık.10 Ekim’de Temsilcilik binamızda ‘Çarpık Kentleşme ve Didim’ konulu bir söyleyişi gerçekleştireceğiz” dedi.


Mesleklerinin çok zor olduğunu ve uzun bir eğitimin ardından bu mesleğe sahip olduklarına işaret eden Çolak, “Hayalleri büyük ve olanakları küçük. Didim’de ilk mesleğe başladığımızda 5 kişiydik. Fakat şu an itibariyle Didim’de 52 üyeli bir temsilci grubu oluşturduk. Artık yeni binamızla Didim’e ve Didimlilere En iyi şekilde hizmet vereceğiz” diye konuştu.


Yapılan konuşmaların ardından Mimarlar Odası Didim Temsilciliği’nin yeni hizmet binası İlçe Kaymakamı Ali Katırıc, Belediye Başkan Vekili Ahmet Karaoğlu ve Mimarlar Odası Didim Temsilcisi Burhan Çolak tarafından yapıldı.

iha
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2008 Cuma 12:10:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?