19
Mayıs
2024
Pazar
DİDİM - AYDIN

DSP'den İsrail tepkisi

Demokratik Sol Parti (DSP) Didim İlçe Başkanı Talat Yenipazar ve Didim Belediye Başkanı aday adayı Mustafa Şentürk, İsrail'in Gazze’ye düzenlediği ve yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği saldırıları protesto etti.

Tüm dünyanın biran önce durdurulmasını istediği Gazze saldırılarıyla ilgili olarak DSP Didim İlçe Teşkilatı’ndan İlçe Başkanı Talat Yenipazar ve DSP Didim Belediye Başkan aday adayı Mustafa Şentürk imzasıyla yayınlanan açıklamada; “İsrail tarafından dökülen her damla kanın insanlık dışı amaçlara hizmet ettiğini biliyor, DSP Didim İlçe Teşkilatı olarak İsrail'i şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Bu insanlık dışı uygulamalara ve şiddete bir an önce son verilmelidir, destek mekanizmaları bu vahşeti desteklemekten vazgeçmelidir.

Türkiye, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi üyesi olarak, İsrail'e karşı derhal siyasi yaptırımlar uygulamalıdır. DSP olarak yüreğimiz ve aklımız Filistinlilerle ve Ortadoğu'da barış için mücadele edenlerle birliktedir. İsrail durdurulmalı, Filistin halkının talebi ve ihtiyacı olan devletine kavuşması sağlanmalıdır. Barış ancak bu yolla sağlanabilir” ifadelerine yer verildi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2009 Pazartesi 16:14:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?