25
Mayıs
2024
Cumartesi
DİDİM - AYDIN

Ege’de sardalya bereketi

EGE’DE SARDALYA BEREKETİ

Havaların soğumasıyla birlikte ağlarına bir seferde 350 kasa sardalya takılan balıkçılar, balığı İzmir hali yerine 2,5 TL’ye semt pazarına sununca büyük bir izdiham yaşandı.

Aydın’da faaliyetlerini sürdüren Başbalıkçı 9 Kardeş, Didim’de bulunan balıkçı barınaklarından 1 aydır olduğu dün sabaha karşıda ‘Vira bismillah’ diyerek denize açıldı. Havaların sıcak olması nedeniyle normal bir av sezonu geçiren balıkçılar, dün sabah bu sezonun ilk sürprizi ile karşılaştı. Son günlerde havaların soğumasıyla birlikte kalabalık gruplar halinde denizde dolaşan bir grup sardalya, Aydınlı balıkçıların ağlarına takıldı. Bu yıl ilk kez bu kadar bol bir sardalyayla karşılaşan balıkçılar, bir seferde teknelerine 350 kasa balık çekti.

Normal günlerde balık fiyatlarının yüksek olması nedeniyle yakaladıkları balıkların bir bölümünü İzmir Balık Haline götüren Başbalıkçı 9 Kardeş, sezonun ilk bol balığını Aydınlılarla paylaşmaya karar verdi. Yaklaşık 3,5 ton ağırlığındaki sardalyayı başta İstanbul gibi Büyükşehirlerdeki 5-6 TL fiyatın aksine Aydın’daki semt pazarında 2,5 TL’ye satışa sunan balıkçılar, Aydınlılara balık ziyafeti çekti. Uzun zaman sonra uygun fiyata balık bulabilen vatandaşlar, balık tezgahlarının önünde izdihama neden oldu.

Dün sabah denize açılan balıkçıların arasında yer alan Sezgin Suluk, bu av sezonunda ilk kez bu kadar bol bir sardalya ile karşılaştıklarını ifade ederek, “Av sezonun açılmasıyla birlikte 1 aydır denize açılıyoruz. Ege Denizi’nde sürekli olarak avladığımız balık türlerinde bu güne kadar hep ortalama bir avlanma gerçekleştirmiştik. Dün sabah denize açılırken de böyle bir şeyle karşılaşacağımızı sanmamıştık. Bir seferde 350 kasa sardalya yakaladık” dedi.

“ET YİYEMEYEN VATANDAŞ BALIK YESİN İSTEDİK”

Yeni av sezonunun ilk bol ürününü Aydınlarla paylaşmak istediklerini belirten Cengiz Suluk da, “Çok şükür bol bol sardalya yakaladık. Bu nedenle balığı İzmir Balık Hali yerine sem pazarına sunarak Aydınlılarla paylaştık. Zaten et fiyatları çok yüksek. Et alamayan vatandaşın balık yemsini istedik. 5-6 TL olan sardalyanın fiyatını bollukla birlikte 2,5 TL’ye indirdik. Hamsi fiyatları da bizde diğer bir çok yere göre daha uygun” diye konuştu.

EGE’DE SARDALYA BEREKETİ
EGE’DE SARDALYA BEREKETİ
EGE’DE SARDALYA BEREKETİ
EGE’DE SARDALYA BEREKETİ
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2010 Çarşamba 10:18:01
Güncelleme :13 Ekim 2010 Çarşamba 11:03:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?