29
Mayıs
2024
Çarşamba
DİDİM - AYDIN

Ekmek zammına tepkiler büyüyor

Aydın’ın Didim ilçesinde geçtiğimiz hafta ekmek fiyatlarına zam yapılmasının ardından; zammın geri çekilmesi için oluşturulan Zamlar Karşıtı Platformu üyeleri İlçe Kaymakamı Ali Katırcı ve Belediye Başkanı Mümin Kamacı’yı ziyaret etti. İlçe merkezinde kuurlan üç ayrı noktada bugüne kadar 3 bin 600 imza toplayan platform üyeleri, topladıkları imzaları yetkililere sunarak, zammın geri çekilmesi için destek talebinde bulundu.


Ziyarette konuşan Zamlar Karşıtı Platformu sözcüsü Haydar Pınarbaşı, "Temel tüketim maddelerine zam getirilerek insanlar onursuzluğa itiliyor. İnsanların açlıkla karşı karşıya gelmemesi için yerel destek çok önemli. Vatandaşlarımızın yarı fiyatını ödemek için fırınlardan bayat ekmek aldığını duyuyoruz. Temel tüketim gıdalarımız politik malzeme yapılarak halkımız açlıkla karşı karşıya bırakılmaktadır" dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İlçe Kaymakamı Ali Katırcı, denetleme mekanizmasını harekete geçirdikleri için platform üyelerine teşekkür etti. Katırıcı, "İlgili kuruluşlarla gerekli koordineleri yapalım. Konunun takipçisi olacağım. Bu arada vatandaşlarımızda gramaj değişikliğinden haberdar edilsin. Ticaret Odasının verdiği bu zamma yönelik denetleme mekanizması harekete geçti" diye konuştu.
Üreticilere yeteri kadar destek verilmediği için zamların olduğunu iddia eden Belediye Başkanı Mümin Kamacı, insanların bayat ekmekleri yarı fiyatına alarak evlerine çuval çuval ekmek taşıdıklarına bizzat tanık olduğundan söz etti. Belediye bünyesinde bir halk ekmek fabrikası kurulması yönünde taleplerin geldiğini hatırlatan Kamacı, şunları söyledi: "Yazışmalarımızda var ancak şu an için olanaksız. Belediyenin şirketleşmesi için görüşmeler sürüyor. Her zaman halkın yanındayız. Halktan yana elimizden gelen her türlü çalışmayı yapmaya hazırız"

..
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2008 Perşembe 14:51:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?