20
Mayıs
2024
Pazertesi
DİDİM - AYDIN

Engellilerin gecesi amacına ulaştı

Didim ve Yöresi Engelliler Derneği ve Sevgi Gönüllüleri Oluşumu’nun 3 Aralık Dünya Özürlüler gününde düzenlediği dayanışma ve yardımlaşma gecesi yoğun bir katılımla gerçekleşti. Yardım amacıyla yapılan gecenin biletleri konuklara 100’er YTL gecede engelliler için 66 bin YTL toplandı.


Geceye Didim Kaymakamı Ali Katırcı ve eşi Sevgi Gönüllüleri Oluşumu Başkanı Hacer Katırcı, Garnizon Komutanı İlker Akın Korkmaz ve eşi, Belediye Başkanı Mümin Kamacı ve eşi, Didim Cumhuriyet Başsavcısı Sacit Akdağ ve eşi, İlçe Emniyet Müdürü Yalçın Akalınlı ve eşi, Engelliler Derneği üyeleri ve aileleri ile davetliler katıldı.
Düzenlenen gecenin açılış konuşmasını yapan Didim ve Yöresi Engelliler Derneği Başkanı Bedri Altıntaş engelli çocuklarına yönelik yaptığı konuşmada “Çocuklarımız diyor ki; Ellerimin kavrayamaması ayaklarımın vücudumun ağırlığını taşıyamaması, sözcüklerimin salyalarımın arasından güçlükle çıkması kocaman olan hayata bağlanma isteğimi ve başarma arzumu engelleyemedi. Biz de bir bireyiz. Bize elinizi uzatın size yüreğimizi verelim bizi görmeseniz de biz sizi görüyoruz. Bir gülücüğünüz yeter. Bizler sizler gibi sağlıklı olmayabiliriz ama sizin, yarın bizler gibi olmayacağınızı kimse bilemez. Lütfen biz engellilerin önündeki engelleri sağlıklı iken kaldırmayı çalışın. Eğer yarın siz engelli olursanız; kendinize yardım edecek kimseyi bulamayabilirsiniz” ifadelerine yer verdi.


Daha sonra konuşan Sevgi Gönüllüleri Oluşumu Başkanı Hacer Katırcı engellilerin çektiği sıkıntılara vurgu yaparken “Türkiye’ de 8 milyon 400 bin engelli yaşamaktadır. Bu da Türkiye nüfusunun yüzde 12’si demektir. Engellilerin eğitim almasını istiyoruz fakat çocuklarımızla aynı sınıfta olmasını istemiyoruz. 50-60 katlı binalar inşa ediyoruz ama sokaklarda engelliler için dizayn edilmiş alanlar bulundurmuyoruz. ‘Engelli bireylere her türlü destek verilsin’ diyoruz bu konuyla ilgili yasa hükmü olmasına rağmen onlara kendi iş yerlerimizde iş olanağı sağlamıyoruz. Engelsiz bir dünya için engellilerin önüne koyduğumuz tüm engelleri bir an önce kaldırmamız şart. Onların özgür daha eşit bir ortamda yaşayabilmesi için kafalarımızda var olan kemikleşmiş ön yargıları değiştirmeliyiz. Onlara yardım elimiz uzatmalıyız” dedi.
Didim Kaymakamı Ali Katırcı ise böylesine anlamlı bir organizeyi düzenleyenlere kutladığını söyledi. Konuşmaların ardından gecenin düzenlenmesinde emeği geçen ve sponsor olan firmalara ilçe protokolü tarafından şükran plaketi verildi.
Fatih Ürek’in sahne aldığı gecede dernek tarafından alınan 2 adet tekerlekli sandalye açık artırıma ile 38 bin YTL’ye satıldı. Gecede toplanan yardımlarla birlikte engellilerin ihtiyaçlarının karşılanması için toplam 66 bin YTL toplandı.

iha
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2008 Perşembe 15:43:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?