29
Mayıs
2024
Çarşamba
DİDİM - AYDIN

Firari mülteci aranıyor

Aydın’ın Didim ilçesinde jandarmanın düzenlediği operasyonlarda yasa dışı yollardan yurda giriş yapan Afganistan uyruklu 22 kaçak göçmen yakalandı. Rusya vatandaşı bir kadın organizatör ile 3 Türk vatandaşı organizatörün gözaltına alındığı olayla ilgili olarak, firari bir diğer şüphelinin bulunması için soruşturma başlatıldı.
Edinilen bilgiye göre; Didim’e bağlı Akköy Beldesi Kafa Mevkisinde şüpheli kişilerin görüldüğü yönünde alınan bir ihbarı değerlendiren Aydın İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler; bölgeye operasyon düzenledi. Çevrede yapılan aramalarda yasa dışı yollardan yurda giriş yapan ve temin ettikleri botlarla Yunanistan’ın Samos Adasına kaçmaya çalışan Afganistan uyruklu 22 kaçak göçmen yakalandı. Olayla ilgili olarak kaçakları yurt dışına kaçırmak için para karşılığında anlaştıkları tespit edilen A.T.K. (35), M.Ç. (35) ve D.P. (33) isimli Türk vatandaşı organizatörler ile Rusya vatandaşı olan O.Y.D. (33) isimli kadın gözaltına alındı.


İfadelerinin alınmasının ardından adli makamlara sevk edilen zanlılar, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Olayla ilgili olduğu tespit edilen A.T. (38) isimli şüphelinin yakalanması için, çevrede geniş çaplı araştırma başlatıldı. Cumhuriyet Savcılığı tarafından el konulan olayla ilgili olarak başlatılan soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

..
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2008 Perşembe 13:55:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?