18
Mayıs
2024
Cumartesi
DİDİM - AYDIN

Gül Abla bayan müşterilerin gözdesi

Didim'de baba mesleği şoförlüğe merak sararak 35 yaşından sonra taksiciliğe başlayan Gülgün Ataş, bayanların ve yabancı turistlerin gözdesi oldu.

Didim'in tek bayan taksi şoförü Gülgün Ataş, 10 yıldır geçimini taksi şoförlüğü yaparak sağladığını belirtti. Bugüne kadar hiç kaza yapmadığı için yılın şoförü seçilen Ataş, meslektaşlarının da gurur tablosu oldu. Güvenlik sorunu dışında mesleğin zor olmadığını kaydeden Ataş, kendisine güvenmesi halinde her bayanın bu mesleği kolaylıkla yapabileceğini söyledi.

Birçok bayanın meslek edinmediği için bünyelerine ağır gelen işleri yaptığını ifade eden Ataş, "Meslek sahibi olmayan hemcinslerimin çoğu pamuk tarlalarında çapa yaparak aile ekonomisine katkı sağlamaya çalışıyor. Oysa bayanlar kafalarını kullanarak daha rahat işlerle daha iyi para kazanabilir" dedi.

Yaklaşık 10 yıl önce yaşadığı ekonomik kriz nedeniyle bir takside şoförlük yapmaya başladığını anlatan Ataş, "Babam şofördü. Küçükken yanında dururken beni de şoförlük merakı sardı, ehliyet aldım. 10 yıl önce çalışmam gerekince şoförlük yapmaya başladım. İlk anda herkes yadırgadı. Ancak bir müddet sonra alıştılar. Büyük şehirlerde yaşanan taksici olaylarından sonra vatandaş daha çok beni tercih etmeye başladı. Gözüme kestirmediğim müşteriyi erkek meslektaşlarıma veriyorum. Özellikle turizm sezonunda arabamda yatıp kalkıyorum. Şoförlüğü olan her bayan bu işi rahatlıkla yapabilir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2005 Salı 15:20:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?