26
Mayıs
2024
Pazar
DİDİM - AYDIN

Halk pazarında yaz bereketi

Türkiye’nin önde gelen tatil beldelerinden olan Ddim’de yaz sezonuna yaklaşılmasıyla birlikte ilçe merkezinde kurulan semt pazarları hareketlenmeye başladı.

Didim Halk Pazarı’nda yaza özgü meyve sebzeler yerini almaya başlarken, yaz sezonunda hazırlanan ilçede yazlık giysilerde tezgahlarda yerini aldı. Vatandaşların bir bölümü satışa sunulan yaz meyvelerine ilgi gösterirken, Didim’de yaşayan İngilizler ve Didimli bayanlarda daha çok yazlık kıyafetlerle ilgilendi.

Didim Halk Pazarında ayrıca geçen haftalara oranla fiyatların düşüşü de göze çarparken; domates 2 TL, biber 1,5 TL, patates 75 Kr ve elma da 2 TL’den alıcı buldu. Yaz mevsiminin başlamasıyla birlikte tezgahlarda yerini bulmaya başlayan karpuz ve kavunun ise kilosu 2 TL’ye satıldı.

Yaz sezonun gelmesiyle birlikte yaşanan yoğunluktan memnun olduklarını ifade eden pazarcı esnaflarından Durmuş Işık, “Karpuz ve kavun yazın vazgeçilmezi. Biz Antalya’dan getirdiğimiz bu ürünleri satışa çıkardık. Kilo bazında sattığımız için biraz pahalı geliyor bizde vatandaşa yardımcı olmak için ne kadar istiyorlarsa o kadar veriyoruz. Genellikle İngilizler kilograma göre alıyor. Şu an için satışlarımız iyi. Ayrıca geçen haftalara nazaran da satışlarımız arttı. Bunda fiyatların da ucuz olması etkili oldu” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2009 Pazartesi 16:41:27
Güncelleme :27 Nisan 2009 Pazartesi 16:51:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?