19
Mayıs
2024
Pazar
DİDİM - AYDIN

Halk yürüyüşü yapıldı

Didim’de Gençlik Haftası dolayısıyla “Yurtta Barış, Dünyada Birlik ve Atatürk Anma Yürüyüşü” düzenlendi.

Sadece ilçe protokolü ve öğrencilerin katıldığı yürüyüşe ilgi gösterilmemesi emekli öğretmeni çileden çıkardı.
Gençlik Haftası dolayısıyla düzenlenen yürüyüşe Didim Kaymakamı Ali Katırcı, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karaoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Sunay Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Öksüz, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Didim Lisesi önünden başlayan yürüyüş polis ve zabıta ekiplerinin kontrolünde 19 Mayıs Bulvarı, Kurtuluş Caddesi, Cumhuriyet Caddesi ve Atatürk Bulvarı güzergahında devam etti. Yürüyüş esnasında ilçede yaşayan İngiliz vatandaşlar fotoğraf çekerek yürüyüşe katıldılar.


Yürüyüş esnasında Didimlilerin yürüyüşe destek vermemesine tepki gösteren emekli öğretmen Nuriye Durmuş, yürüyüşün devam ettiği sırada ilçe protokolünün de yürüyüş yapan kortejden ayrılması üzerine tepkisini yüksek sesle ifade etti. Bu gibi etkinliklere daha fazla önem verilmesi gerektiğini ifade eden Durmuş, “Bu yürüyüş Atatürk’ün anma yürüyüşü ama ne ortada halk var, ne de protokol. Seçim zamanlarında seçim bürolarında eksik olmayanlar neden bu yürüyüşe katılmadı. Bu duyarsızlığı anlamış değilim. Ben Didim’de yaşayan ve milletini seven bir duyarlı vatandaş olarak bu yürüyüşe katıldım, Didimliler nerede, bizim atalarımız bunun için Çanakkale’de canlarını verdi. Şu havada yarım saatlerini ayırarak neden yürüyüşe katılmadılar. Bu yürüyüş sadece öğrencilerle mi olması gerekiyor, İlçe Protokolü de belli zaman sonra ayrıldı. Bu mudur vatanımıza, Ulu Önder Atatürk’e verdiğimiz değer, Nerde bu insanlar” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2009 Cuma 17:25:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?