20
Mayıs
2024
Pazertesi
DİDİM - AYDIN

Hayal gerçeğe dönüşüyor

Aydın’ın Didim ilçesinde hayırsever işadamları Akın ve Ufuk Ergenekon kardeşler tarafından yaptırılacak olan 18 derslikli İlköğretim Okulu’nun temeli atıldı. 

Temel atma törenine Aydın Valisi Mustafa Malay, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Didim Kaymakamı, Ali Katırcı, Didim Garnizon Komutanı İlker Akın Korkmaz, Didim İlçe Jandarma Bölük Komutanı Üsteğmen Şener Mavzer, Aydın İl Bayındırlık Müdürü Selahattin Baran, Ergenekon ailesinden Cemal Ergenekon, Akın ve Ufuk Ergenekon ile çok sayıda daire amirleri ve vatandaşlar katıldı. 

Törende yaptığı konuşmasında eğitim yuvalarının önemi işaret eden AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, bu tür girişimlerin son derece memnuniyet verici olduğunu bu tür girişimci insanları sonuna kadar desteklediklerini belirterek, katılımcı ve Okul yaptıran hayırsever Ergenekon ailesini kutladı. 

Aydın Valisi Mustafa Malay da, eğitimde geri kalmış bir ülkenin kalkınmasının mümkün olmadığını söyledi. Türkiye’nin kaynaklarının çok fazla olduğunu ama bunları işletecek eğitimli insanlara ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Vali Malay, “Nüfusumuz, hızla arttığı için devletimizin imkanları çoğu yerde yetmiyor. Bu bakımdan ülkesini ve vatandaşlarını seven hayırseverlerimizin katkılarına ihtiyaç var” dedi. 

Didim Kaymakamı Ali Katırcı ise ilçedeki okullara değinerek, “Didim’in merkezinde faaliyetini sürdüren okullarımızdan bir bölümü, çift eğitim yapmaktadır. Bunun da getirdiği bir takım zorluklar var. Ancak Akbük beldesinde yapılan bu ilköğretim okuluyla toplam okul sayısı ikiye çıkacak ve eğitim açısından oldukça büyük rahatlık sağlayacaktır. Hızla gelişen ilçemizde bu tür yatırımlara ihtiyaç vardır” diye konuştu.
Adına okul yapılan hayırsever Cemal Ergenekon da, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “1976 yılında Yozgat'ın Sorgun ilçesinde bir okul yaptırmak istediğimi yetkililere iletmiştim. Bana gösterilen yer şehir merkezine çok uzaktı, dolayısıyla bu dileğimi gerçekleştiremedim. Bugün Oğlum ve torunlarım bu hayalimi gerçeğe dönüştürmek için ilk adımı attılar. Kendilerini sevgiyle kucaklıyorum. Okul demek gelişmenin, bilgi ve teknolojinin temeli demektir. Üretmezsek başkalarına muhtaç oluruz. Eğitmezsek başkalarının eğitimine boyun eğmek zorunda kalırız. Şu an burası arsa halinde ama bir süre sonra burada bina yükselecek bahçesinde çocuklar koşturacak,başlarında bir o kadar da değerli öğretmenleri olacak ve geleceğin Türkiye'sinin temellerini atacaklar. En büyük temennimiz, yapacağımız okulda ailelerine ve ülkemize faydalı bireyler olarak yetiştirilmeleri” 

İşadamları Akın ve Ufuk Ergenekon kardeşler dedeleri Cemal Ergenekon’un iki yıldır okul yaptırma hayali içinde olduğunu, dedelerinin hayalini gerçekleştiriyor olmaktan mutluluk duyduklarını ifade ettiler. Didim’in Akbük beldesi’ne yaptırılacak ve Cemal Ergenekon adının verileceği 18 derslikli ilköğretim okulunun 1 milyon YTL’ye mal olacağı ve 2 yıl içinde hizmete açılacağı öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2008 Çarşamba 17:49:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?