22
Mayıs
2024
Çarşamba
DİDİM - AYDIN

Hayali villa ile dolandırdı

Hande Bakkal ile kocası, sahte evrak ve tapularla hayali villa satıp 80 İngiliz ve İrlandalı aileyi yaklaşık 4 milyon Pound dolandırıp kayıplara karıştılar.

Muğla’nın Bodrum ve Aydın’ın Didim ilçelerinde 80'e yakın İngiliz ve İrlandalı’dan yaklaşık 4 milyon pound toplayarak sahte evrak ve tapularla lüks villa ve devremülk sattığı iddia edilen Kubilay Coşkun Atmaca ile eşi Hande Bakkal polis ve jandarmanın baskınından hemen önce çocuklarıyla birlikte ortadan kayboldu. 

Kubilay Coşkun Atmaca (30) ile eşi Hande Bakkal'ın (40) dolandırıcılıkları, Bodrum ve Didim’e gelen İngiliz ailenin, satın aldıkları villarında tanımadıkları kişilerin oturduklarını görmesi üzerine ortaya çıktı. İngiltere’nin Manchester kentinde yaşayan Alan Chambey (67) ve eşi Anne Chambey (66), geçen yıl Kubilay Coşkun Atmaca'ya 55 bin paund ödeyip, sözleşme yaparak satın aldıkları villaya yerleşmek ve tapularını almak üzere bir ay önce Gündoğan'a geldi. Satın aldıkları villalarında başkasının oturduğunu görünce şaşkına dönen İngiliz aile, soluğu Atmaca'nın yanında aldı. Bir yanlışlık yapıldığı ve kendilerine başka bir villa vereceğini ileri süren Kubilay Coşkun Atmaca, İngiliz aileden biraz süre istedi. Kubilay Coşkun Atmaca'ya inanan Alan Chambey ve eşi Anne Chambey beklemeye başladı. Ancak aradan 20 gün geçmesine karşın villalarını alamayan İngiliz Aile, avukatlarla anlaşıp Atmaca ve eşi Hande Bakkal hakkında suç duyurusunda bulunulmasını istedi. Polis tarafından izlenmeye başlanan Kubilay Coşkun Atmaca bu kez de avukatlara, İngiliz ailenin villasını en kısa sürede teslim edeceği vaadinde bulundu.

Ancak Atmaca'nın yine sözünde durmaması üzerine dün gece yarısı Kubilay Coşkun Atmaca'nın Bitez Beldesi Burak Sitesi’ndeki 51 numaradaki lüks villasına, yanlarında muhtar Mustafa Dumanlı ve site yöneticisi Ergün Başaran'la baskın yapan jandarma ve polis ekipleri Atmaca'nın eşi ve 10 yaşındaki üvey oğlu C.C. ile birlikte iki saat önce 48 UT 404 plakalı ciple kaçtığını öğrendi. 

İngiltere’de faaliyet gösteren bir emlak şirketi aracılığıyla 80'e yakın İngiliz ve İrlandalı aileye, sahte evrak ve sahte tapuyla lüks villa ve devremülk sattığı iddia edilen Atmaca'nın villasındaki çelik kasa ve bilgisayarlara, banka cüzdanlarına, sahte tapulara, noter sözleşmelerine, sahte mühürlere, imar planı ve haritalara, bahçedeki 06 KYG 61 plakalı lüks otomobile el konuldu. Baskın karşısında şaşkına dönen site sakinleri, Kubilay Coşkun Atmaca ve eşini çok iyi niyetli, kibar, yardımsever ve sık sık çevrelerine bağış yapan birileri olarak tanıdıklarını belirtti. 

Kubilay Coşkun Atmaca'nın Bodrum ve Didim’de birçok arsa sahibiyle anlaşma yaptığı, villaları zamanında teslim etmediği bu nedenle mahkemelik olduğu belirtildi. Atmaca'nın 1.5 yıl önce de soförlük yaptığı bir mobilya firmasında tanıştığı Hande Bakkal'la 35 bin YTL harcayarak The Marmara Otel’de yaptığı düğünle evlendiği, ancak kadının kendi soyadını kullandığı belirtildi.
Zanlı çift polis ve jandarma tarafından her yerde aranmaya başlandı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2007 Cumartesi 09:42:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?