30
Mayıs
2024
Perşembe
DİDİM - AYDIN

İngiliz'in Türk sevgisi hayat kurtardı

Aydın’ın Didim İlçesi’ne yerleşen 57 yaşındaki İngiliz vatandaşı Ian Salmon beyin kanaması geçirdi. Hastanede beyin ölümü gerçekleşen Salmon’un ailesi, organlarını bağışladı.

İNGİLTERE’de Londra yakınlarındaki bir kasabada restoran işleten 57 yaşındaki İngiliz Ian Salmon emekli olunca eşi Pat ve kızı Hayley ile Didim’e yerleşti. Salmon, Türkiye ve Türkler’e alışınca kızı, damadı ve torunları için de bir ev satın alarak yaşamını Türkiye’de sürdürmeye başladı.

Çarşamba günü sabaha karşı aniden fenalaşan Salmon, Didim Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Beyin kanaması ve solunum yetmezliğinden bilinci kapalı olan Salmon, Aydın Atatürk Devlet Hastanesi’ne gönderildi. Salmon’un yoğun bakım ünitesinde önceki gün akşam saatlerine kadar süren tedavisinden sonuç alınamadı. Beyin ölümü gerçekleşince Aydın Organ Nakli Koordinatörü Dr. Mehmet Nuri Oğan ve Atatürk Devlet Hastanesi Organ Nakli Sorumlusu Dr. Hakan Bulut, Salmon’un eşi Pat ve kızı Hayley ile görüştü. Kısa bir görüşmenin ardından aile organ bağışını kabul etti. Öneriyi düşünmeden kabul ettiklerini ifade eden Pat Salmon, şunları söyledi:

O da mutlu olurdu

"Ian, iyi bir insandı. Başka insanlara hayat vermekten çok mutlu olacağını düşünüyorum. İngiltere’de hangi yaşta olursa olsun çocuklar dahil olmak üzere organ bağışıyla ilgili istekler kabul görür. Kocam ölmüş olmasına rağmen Türkiye’de yaşamaya devam edeceğim. Kızım ve damadım da Didim’de yaşıyorlar. Torunlarım da Türk okullarına devam ediyor. Biz burada olmaktan mutluyuz ve burada yaşamımızı sürdüreceğiz."

Dr. Bulut, "Hastamız, bilinci kapalı olarak hastanemize getirildi. Beyin ölümü gerçekleşince hasta yakınlarıyla irtibat kuruldu. Görüşmelerimiz sonucunda organ bağışı konusunda onayları alındı" dedi.

HASTA KALBİ KULLANILAMADI

Aydın’da ilk kez bir İngiliz’in organlarının bağışlandığını belirten Dr. Mehmet Nuri Oğan, "Organ bağışı kabul edilince bölge koordinasyon merkeziyle temasa geçtik. Hastamızın karaciğeri, bir böbreği ve bir korneası İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne gönderilirken, bir böbrek ise organ bekleyen ve doku tipi uyan bir hastaya nakledilmek üzere şimdilik bekleyecek. Hastamızın kalbini maalesef kullanamadık. Çünkü kalple ilgili bir takım ilaçlar almak zorunda kalan bir hasta. Hastamızın sol gözü takma olduğu için tek korneası alındı" dedi.

Hürriyet Ege
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2008 Cumartesi 09:46:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?