16
Mayıs
2024
Perşembe
DİDİM - AYDIN

İngilizlerden Devlet Hastanesi'ne bağış

Aydın'ın Didim İlçesi'nde yaşayan İngilizler kendi aralarında düzenledikleri yardım kampanyası kapsamında topladıkları paralarla aldıkları solunum cihazını Didim Devlet Hastanesi'ne teslime ettiler. Teslim törenine katılan Didim Kaymakamı Ali Katırcı örnek davranışlarından dolayı İngiliz hayırseverleri tebrik ederek "Hayırın milliyeti olmaz. Didim'de İngiliz vatandaşlarımızla iç içe yaşamaya başladık. Bu olay kaynaşmanın bir göstergesidir" dedi. 

Aydın'ın Didim İlçesi'nde yaşayan İngiliz uyruklu vatandaşlar Didim Devlet Hastanesi Çocuk Servisi'nin ihtiyaç duyduğu solunum cihazını hastaneye sağlayabilmek amacıyla kendi aralarında gece düzenleyerek yardım kampanyası başlatmışlardı. Geceyi düzenleyen Jorn Palmer, Terry Cain, Chris Palmer, Jean Woodings ve Pramit Bar'ın işletmecisi Şerife Aslan Süer, bir hafta süren kampanya kapsamında elde edilen yaklaşık 6 bin YTL tutarındaki para ile aldıkları solunum cihazını Hastane Başhekimi Opr. Dr. Fesih Doğan Yıldız'a makamında ziyaret ederek teslim ettiler. 

Törene katılan Didim Kaymakamı Ali Katırcı, yardım kampanyası başlatan İngilizlere teşekkür ederek "Hastaneler kamuya açık hizmet kurumlarıdır ve yapılan bağışlara her zaman açıktır. Bizler yerel yöneticiler olarak hayırsever vatandaşların yapacağı her türlü yardımın yanındayız. Hayırseverliğin milliyeti olmaz. Basında çıkan yardım kampanyası için düzenlenen gecenin içkili mekanda olduğu için yetkililerin gitmediği söylentileri gerçek dışıdır. Bu olaydan dolayı basın mensuplarını suçlamıyorum, yanlış anlaşılmalar olabilir. Biz Türk Milleti olarak hoşgörülü bir milletiz. Hoşgörümüz ve konukseverliğimiz Osmanlı'ya dayanır" dedi.
Amaçlarının hem yaşadıkları Didim'e hem de ilçede yaşayan çocuklara katkı sağlamak aynı zamanda halkla kaynaşmak olduğunu belirten İngiliz uyruklu Jorn Palmer, basında olumsuz haberler çıkmasına rağmen hiç kimseye bir kırgınlıkların olmadığını ve olayın yanlış anlaşıldığını söyledi. 

Hastane Başhekimi Op.Dr. Fesih Doğan Yıldız ise Didim Devlet Hastanesi'nin Türk vatandaşlarına olduğu gibi İngiliz vatandaşlarının da hizmetinde olduğunu belirtti.
iha
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2007 Cumartesi 17:03:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?