28
Mayıs
2024
Salı
DİDİM - AYDIN

İşte kutlu doğum etkinlikleri

Didim İlçe Müftüsü Celil Karaca, “Kutlu Doğum Haftasının” Didim’de önemine uygun şekilde çeşitli etkinliklerle kutlanacağını belirtti.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Müftü Celil Karaca, “Bu hafta, insanlığın hayat ufkuna aydınlık bir devir açan Peygamber Efendimizin doğumunun ülkemizde "Kutlu Doğum Haftası" olarak kutlanmasının 21. yıldönümünü idrak ediyoruz. O bize; Allah'a iman edip O'nu sevmeyi, O'na bağlanarak iç barışı ve doğru yolu bulmayı, ibadetlerle hayatımızı anlamlı kılmayı, dürüstlüğü, emaneti korumayı, komşuluk ve akrabalık bağlarına riayet etmeyi, yetim ve kimsesiz çocuklara kol kanat germeyi, herkesin ve her şeyin hakkını gözetmeyi, kimseyi incitmemeyi, iyilik yapmayı, iyi ve yararlı insan olmayı öğütlemiştir. Bu hafta, onun çok sevdiği çocuklara onu tanıtma, sevdirme ve çocukları onunla buluşturma zamanıdır” dedi.

Hafta nedeniyle 14–20 Nisan arasında çeşitli etkinlikle düzenleneceğini açıklayan Karaca, “16 Nisan 2009 Perşembe Hastane ziyareti ve gül dağıtımı, 17 Nisan 2009 Cuma ‘Hz. Peygamberin İnsanlığa Kazandırdığı Değer’ konulu vaaz, Cuma Namazı sonrası camilerimizde gül dağıtımı, 17 Nisan 2009 Cuma Saat 14.30 Nur Camii’nde bayanlara yönelik özel program, 20 Nisan 2009 Pazartesi Saat 20.30'da Belediye Düğün Salonunda Aydın İl Müftüsünün vereceği ‘İslam'da Aile’ konulu konferans. Lokma ikramı ve kitap dağıtımı, halka gül dağıtımı” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 12:54:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?