22
Mayıs
2024
Çarşamba
DİDİM - AYDIN

İzciler Didim sahillerini temizledi

Didim Belediyesi ve Deniz Temiz TURMEPA Derneği işbirliği ile düzenlenen etkinlikte Didim Sahilleri temizlendi. Çevre gönüllüleri ve izcilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte Altınkum sahilleri baştan sona temizlendi. 

Etkinliğe Didim Kaymakamı Ali Katırcı, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, öğrenci ve öğretmenler katıldı. 

Ayrıca etkinliğe sivil toplum örgütü temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve birim müdürleri katıldı. 

Temizlik çalışması öncesi kısa bir konuşma yapan Didim Kaymakamı Ali Katırcı çevreye olan duyarlılığın bir gün değil her gün sürmesi gerektiğini vurgulayarak "Çevreye duyarlı insanların bir araya gelerek gerçekleştirdikleri bu temizlik kampanyasının ilçemize örnek olmasını diliyor, devamının gelmesini temenni ediyorum" dedi. 

Akbük Nurullah Kocabıyık İlköğretim Okulu ve Akyeniköy Şehit Soner Turan İlköğretim Okulu'nun izci grubunda yer alan küçük öğrencilerin öğretmenleri ile birlikte çevreye gösterdiği titizlik beğeni topladı. 

Altınkum plajında izciler, çevre koruma dernekleri sahili temizlerken dalgıçlar da denize dalarak analize göndermek üzere atık madde topladılar. Belediye Avrupa Birliği Proje sorumlusu Halim Apaydın gerçekleştirilen çalışmayı; "Uluslararası kıyı, deniz, sahil ve su altı temizliği derneği TURMEPA ile birlikte gerçekleştirdiğimiz bu çalışmada amacımız kirlilik varsa kirliliğin kaynağı nereden geliyor bunu ortaya çıkarmak. Şu anda ne yazık ki ülkemizin bin 200 kilometrelik sahil şeridi tehdit altında ve TURMEPA bunu önlemek içim çalışma yapıyor. Biz de belediye olarak üzerimize düşen görevi yerine getirdik ve TURMEPA'nın gerçekleştirdiği bu çalışmada yer aldık. Amacımız tertemiz bir Didim oluşturmak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2007 Pazartesi 17:33:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?