20
Mayıs
2024
Pazertesi
DİDİM - AYDIN

Kaçak göçmen operasyonu

Aydın’ın Didim İlçesi’nde jandarmanın düzenlediği operasyonlarda yurda yasa dışı yollardan giriş yapan toplam 23 kaçak göçmen yakalandı. 

Cumhuriyet Savcılığı tarafından el konulan olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldığı bildirildi. 

Edinilen bilgiye göre; Didim’e bağlı Akköy’ün Taşburun Mevkisinde şüpheli kişilerin görüldüğü yönünde alınan bir ihbarı değerlendiren Aydın İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, bölgeye operasyon düzenledi. Olay yerinin çevresinde yapılan araştırmalarda yurda yasa dışı yollardan giriş yaptıkları tespit edilen ve aynı şekilde Yunanistan adalarına geçmeye çalışan 11’i Somali, 10’u Filistin ve 2’si de Irak uyruklu olmak üzere toplam 23 kaçak göçmen yakalandı. 

İfadeleri alınan kaçaklar, sınır dışı edilmeleri için Aydın Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi’ne sevk edildi. Cumhuriyet Savcılığı tarafından el konulan olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldığı bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2008 Çarşamba 14:13:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cengishan guler IP: 78.187.40.xxx Tarih : 24.05.2008 15:08:28

ben orda askerdım oranın multecısı bıtmes dıdım de askerlık yapan herkesın basına multecı nob gelır bıosde cok ttutuk nob cvs memık vardı burnumdan getırdı gercı bende asz yapmadım o ıslerı son nob kokudan bayılmıs bulşunmaktadır arz ederım cengıs nob cvs kerem salıh bye bye