19
Mayıs
2024
Pazar
DİDİM - AYDIN

Kaçak göçmen operasyonu

Aydın’ın Didim ve Söke İlçelerinde yapılan operasyonlarda Türkiye’ye kaçak yollardan giriş yapmış 31 yabancı uyruklu kaçak göçmen yakalandı.

Edinilen bilgiye göre; Didim’in İmbat sitesi civarında alınan bir ihbarı değerlendiren Jandarma ekipleri tekne ile Yunanistan’a gitmek üzere olan 1 Somali ve 4 Filistin’li yabancı uyruklu göçmeni yakalayarak teknelerine el koydu.

Yabancı uyruklu şahıslardan 1 Somali ve 3 Filistinli ikametgah belgeleri olması sebebi ile idari yaptırım kararının andından serbest bırakıldılar. Diğer Filistin uyruklu göçmen Aydın Yabancılar Şubesine teslim edilmek üzere muhafaza altına alındı.

Söke’nin Atburgazı köyünde de aldığı istihbaratı değerlendiren Jandarma ekipleri park halinde duran kapalı kasa bir kamyonet içerisinde yaptığı aramada gizlenmiş 22 Filistin, 3 Eritre ve 1 Somali uyruklu 26 yabancı uyruklu göçmeni yakaladı. Yakalanan yabancı uyruklu göçmenlerden 6 Filistin’li oturma izinleri olduğu için serbest bırakılırlarken geriye kalan 20 yabancı uyruklu göçmen Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesine teslim edilmek üzere muhafaza altına alındılar. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

iha
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2009 Pazartesi 14:46:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?