29
Mayıs
2024
Çarşamba
DİDİM - AYDIN

Kaçak operasyonu

Aydın’ın Söke ve Didim ilçelerinde jandarmanın düzenlediği operasyonlarda yasa dışı yollardan yurda giriş yapan toplam 36 kaçak göçmen yakalandı. Olayla ilgili olarak birisi kadın 2 Türk vatandaşı organizatör tutuklandı. Cumhuriyet Savcılı tarafından el konulan olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini bildirildi.

Edinilen bilgiye göre; alınan bir ihbarı değerlendiren Aydın İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, Söke’ye bağlı Yenidoğan Beldesi yakınlarında plakaları daha önceden tespit edilen R.G. (35) yönetimindeki 35 KF 708 plakalı araç ile bu araca eskortluk yapan U.S. (20) isimli kadın sürücünün kullandığı 35 AK 746 plakalı araçları durdurdu. Her iki araç içerisinde yapılan aramalarda yurda yasa dışı yollardan giriş yaptıkları tespit edilen ve aynı yolları kullanarak Yunanistan adalarına kaçma hazırlığında oldukları anlaşılan 11’i Eritre ve 4’ü de Filistin uyruklu olmak üzere toplam 15 kaçak göçmen yakalandı.


Kaçakların yapılan üst aramalarında 2 Eritre uyruklu şahsın oturma izinlerin olduğu tespit edildi. Bu kişiler serbest bırakılırken, diğer 13 kaçak göçmen ifadelerinin alınmasının ardından sınır dışı edilmeleri için Aydın Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesine sevk edildi.


Olayla ilgili olarak gözaltına alınan R.G. ve U.S. isimli Türk vatandaşı organizatörler, çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak Söke Kapalı Cezaevi’ne konuldu.
Öte yandan, Didim Efeler Mahallesi Tekağaç Mevkisi açıklarında şüpheli kişilerin görüldüğü yönündeki ihbarı değerlendiren sahil güvenlik ekipleri, bölgeye operasyon düzenledi. Çevrede yapılan aramalarda temin ettikleri bir botla Yunanistan’ın Samos Adasına kaçmaya çalışan 9’u Filistin, 6’sı Somali, 3’ü Moritanya ve 3’ü de Eritre uyruklu olmak üzere toplam 21 kaçak göçmen daha yakalandı. Alınan ifadeleri doğrultusunda şahısların oturma izinlerinin olduğunun anlaşılması üzerine, şüpheliler serbest bırakıldı. Cumhuriyet Savcılı tarafından el konulan olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini bildirildi.

..
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2008 Pazartesi 15:16:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?