19
Mayıs
2024
Pazar
DİDİM - AYDIN

Kaçak taşıyan bot battı: 3 ölü

Aydın'ın Didim ilçesi açıklarında kaçak göçmenleri taşıyan teknenin batması sonucu 2'si çocuk 3 kişi hayatını kaybederken, 5 kişinin de kaybolduğu bildirildi. Sahil güvenlik ekipleri 10 mülteciyi kurtarırken, insan kaçakçılığı suçundan 1 kişi de gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, yasadışı yollarla Türkiye'den yurtdışına geçmeye çalışan ve içerisinde 18 kişinin bulunduğu tekne, saat 16.00 sıralarından Didim ilçesi Taşburun mevkiinde battı.

Batan teknede bulunan kaçak göçmenlerden 10'u Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarılırken, 9 yaşlarında Suriyeli kökenli 2 çocuk ile Somali asıllı bir kadının boğularak hayatının kaybetti. 5 mültecinin de kayıp olduğu bildirildi. Kurtarılan kaçak göçmenler ambulanslarla Didim Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, ölen kaçakların cenazelerinin ise otopsi için İzmir Adli tıp Kurumu'na gönderileceği bildirildi. Olayla ilgili olarak 1 kişinin de jandarma tarafından gözaltına alındığı öğrenildi.

Öte yandan, mültecilerin hastaneye getirilmesi ve domuz gribi riski sebebiyle hastane personelinin de eldiven ve maske taktığı görüldü. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2009 Cuma 23:00:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?