20
Mayıs
2024
Pazertesi
DİDİM - AYDIN

Kalpazan İngilizlere baskın

Aydın'ın turistik ilçesi Didim'de, piyasaya sahte sterlin sürdükleri belirlenen İngiliz uyruklu 2 kişi gözaltına alındı.


Yabancı uyruklu şahısların Didim'e gelirken beraberlerinde sahte para getirip piyasaya sürecekleri yolunda ihbar alan Didim İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliğince çalışma başlatıldı. S.W.B ile M.J.B. isimli iki yabancıyı takibe alan polis sahte paraları piyasaya sürmek isterken yakaladı.


Şüphelilerin üzerinde yapılan aramada 19 adet 20'lik sahte İngiliz Sterlini ele geçirildi. Şahısların ilçedeki iki ayrı alışveriş mağazasından sahte parayla alışveriş yaptıkları öğrenilirken, mağazaya verdikleri 3 adet 20'lik sahte İngiliz sterlinine de el konuldu. Yakalanan ve evli oldukları tespit edilen S.W.B ile M.J.B isimli şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda da 98 adet 20'lik sahte İngiliz sterlini ile 12 adet 10'luk sahte İngiliz sterlini daha ele geçirildi. Yayancı şahıslar gözaltına alınırken yapılan şahısların üzerinde ve evlerinde toplam 130 adet 20lik, 12 adet 10'luk sahte İngiliz sterlinine el konuldu. Adliye’ye sevk edilen zanlıların tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı öğrenildi.

..
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2008 Salı 13:24:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?