19
Mayıs
2024
Pazar
DİDİM - AYDIN

Kamacı borç iddialarına ne dedi?

Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, son dönemde bazı yerel gazetelerde yayınlanan Didim Belediyesi’nin borç batağı içerisinde olduğu yönündeki haberlere tepki gösterdi.

Didim Belediyesi’nin her hangi bir kurumla borç sorunu olmadığını savunan Başkan Kamacı, “5 yıl içerisinde hiç devletten kredi kullanmadık. Mevcut borçlar geçmişten günümüze gelen borçlardır. Deniz Deşarjı için 700 milyar, Fevzi Paşa Mahallesi alt yapı çalışmaları için 28 trilyon başvurular dosyamızda mevcut. Onlarda henüz başvuru aşamasında” dedi.

“Biz göreve geldiğimizde belediyenin yeterince borcu vardı” diyen Başkan Kamacı, şöyle konuştu: “2004 yılında belediyeye geldiğimizde bu borç vardı. Belediyemiz sürekli denetleniyor. Bütün hesaplarımız ortadadır. İçtiğimiz suyun bile hesabını veriyoruz. Biz batak bir belediye aldık. Ünal bey belediye başkanlığı yapmış ama yapılanlar da ortada, 1998 yılından bu yana bu borçlar vardı. Kimse oturduğu yerden laka luka yapmasın. Gazete köşelerinde Didim Belediyesini ters köşeye yatırmaya çalışanlar bu belediyenin öncesini bilmiyorlar. Sadece seçim zamanında yazılan yazılarla bu işler olmaz. Göreve geldiğimizde de bunun bilincindeydik. Ancak şimdiye kadar enkaz aldık edebiyatı yapmadık. Şimdi seçimler yaklaşıyor diyerek, halkı yanıltan, doğru olmayan sözler söyleniyor”

iha
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2009 Salı 13:51:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?