19
Mayıs
2024
Pazar
DİDİM - AYDIN

Kamacı'dan açılımlara destek

CHP'li Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Cumhuriyet Halk Partisi'nin yerel seçimler öncesi yaptığı çarşaf ve Kuran kursu açılımlarıyla ilgili açıklama yaptı.

Kuran kurslarını halk talep ediyorsa belediyelerin halkın bu talebine kayıtsız kalamayacağını belirten Kamacı, "Çarşaf veya türban sorunu suni gündemdir. Ülkemizin daha önemli sorunları var" dedi.

Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, son günlerde CHP'nin yerel seçim öncesi çıkış yaptığı çarşaflı seçmen ve her mahalleye Kuran kursu açılımıyla ilgili kendisine yöneltilen soruları şöyle cevapladı: "Kuran kurslarını halk talep ediyorsa belediyelerde halkın bu talebine kayıtsız kalamaz."

Özgürlükler ön planda tutulmalı

Türban sorunuyla ilgili 2000 ile 2002 yılları arasında İstanbul Beyazıt Camiinde her cuma çıkışında türbanla ilgili eylemler yapıldığını anlatan Kamacı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunların dışında türbana karşı duran görüşlerde olurdu. Ama ne odu 2002'de AKP iktidara gelince bu işler bir anda durdu. Ülkemizde birçok önemli sorun varken sadece türban anlamında değil insan hakları açısından da özgürlükler ön plana çıkarılmalı. Yüzde 99'u müslüman olan bir ülkede sadece bu türbanın siyasete alet edilmesi insanların giyim kuşamıyla siyaset yapılmaması lazım."

Başkan Kamacı, CHP'nin çarşaf açılımıyla ilgili olarak da şunları söyledi: "İstanbul İl Başkanlığımızın yaptığı katılım töreninde 1000 kişinin içerisinde sadece üç tane çarşaflı bayanın CHP rozeti takılması ön planda tutuldu ve bu açılım olarak değerlendirildi. Partimizi sadece İstanbul'da değil ülkemizin birçok yerinde türbanlı vatandaşlarımız CHP'ye oy veriyor. Bizim genel başkanımızda oruç tutuyor, cuma namazına gidiyor fakat bunları göz önünde yapmıyor. Bu tür tercihler özel tercihlerdir. O nedenle de özel kalmalıdır."

Yolsuzluklar anlatılmalı

CHP İzmit Belediye Başkanı Sefa Sirmen'in yerel seçimlerde vaat ettiği her mahalleye Kuran kursu söylemini de değerlendiren Başkan Kamacı, şöyle konuştu: "İzmit Belediye Başkanı, halkının kuran kursu istekleri olduğunu bildirmiş ve seçildiğinde yapacağını söylemiş. Bende çocukken kuran kursuna gittim. Burada bir kuran kursu açılımı söz konusu değil. Ben de aynı şekilde halkımın istek ve öngörülerine göre hizmet veririm. Bizim ilçemizde cami ihtiyacı vardı biz de gerekli onay aldıktan sonra belediyeolarak destek sağlayarak inşaatı başlattık. Artık bu tür olaylar ağızlarda sakız edilmemeli."

Başkan Kamacı, ortaya atılan bu tür söylemlerin gündemi değiştirmek için yapıldığını söylerken sözlerini şöyle tamamladı: "Bizim daha önemli konulara eğilmemiz lazım. Bu tür çarşafla bez parçalarıyla uğraşmayalım. Halkımıza yapılan yolsuzlukları, Telekom ve Erdemir'in kimlere satıldığı anlatılmalı ve bunlar tartışılmalı. Ülkemizde kendimize ait bir liman dahi yok. Ulu önder Atatürk yattığı yerden kalksa ülkesinin bir limanı olmadığını öğrenecek."

 

iha
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2009 Salı 10:53:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?