18
Mayıs
2024
Cumartesi
DİDİM - AYDIN

Kamacı’yı davul zurnalı karşılama

KAMACI’YI DAVUL ZURNALI KARŞILAMA

Hakkında yürütülen soruşturmaların selameti açısından 27 Temmuz’da İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırılan Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı 22 Aralık’ta bakanlıkça yeniden görevine iade edilmesinin ardından CHP Didim İlçe Teşkilatı Kamacı’nın görevine yeniden iadesi dolayısıyla parti binası önünde bir karşılama töreni düzenledi. Mitingi andıran karşılama töreninden sonra binlerce CHP’linin katıldığı grup, Kamacı ile birlikte Belediyeye yürüdü. CHP Heyetinin Didim Belediyesi önünde Başkan Vekili Ercan Atasoy karşılarken, Belediye Başkanı Mümin Kamacı coşkulu kalabalık eşliğinde 147 gün sonra Belediye Başkanlığı koltuğuna yeniden oturdu.

İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırılan Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, 147 gün sonra Başkanlık koltuğuna yeniden oturdu. 22 Aralık’ta göreve iade yazısını alan Kamacı için CHP Didim İlçe Teşkilatı bir karşılama töreni düzenledi. CHP Didim İlçe Teşkilatı önünden düzenlene ve mitingi andıran törene CHP Aydın Milletvekili Fatih Atay, CHP Aydın İl Başkanı Tunç Aytur, Didim İlçe Başkanı Mustafa Bekar, Aydın İl Genel Meclis Başkanı Akan Evren, CHP’li İlçe Başkanları, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, CHP’li İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri ve yüzlerce partili katıldı.

Düzenlenen törende ilk konuşan CHP Didim İlçe Başkanı Mustafa Bekar bugünün kendileri açısından bayram olduğunu gerçek bayramı ise 12 Haziran’da yapılacak Genel seçimlerde yaşayacaklarını söyledi.

CHP Aydın İl Başkanı Tunç Aytur ise “143 gün önce halkın seçtiği Aydınımızda en fazla oyunu alarak bu ilçeyi yönetmeye talip olan Kamacıyı görevden aldılar. O dönem toplandık ve bu kararın hukuksuz olduğunu söylemiştik. Bizler her Didim’e geldiğimizde başkanımızı isteriz dediler, işte bu gün Mümin Kamacı sizlerin yanında yine görevinin başında. Biliyoruz bu iktidar ilk önce bizde başlayacaktı, Egeden başlayacaktı ve Didim’den başladı. Bu göreve dönme diğer çalışma arkadaşlarımızın da huzur içinde çalışması açısında çok önemli” dedi.

Daha sonra konuşan CHP Aydın Milletvekili Fatih Atay ise konuşmasında ilginç ifadelere yer verdi. AK Parti ve Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş’u hedef alan konuşmasında CHP’li Vekil Atay, Vali Hüseyin Avni Coş’u kast ederek ‘O küçük boylu haddini bilmezler’ ifadesini kullandı. Atay “Bugün, CHP’nin AKP’yi geçtiği 7 ilden birisi olan Aydın’a özel gönderilenlere karşı, mahkeme kararı bir tokat attı. O küçük boylu, haddini bilmezlere, yargı kararı gereğini yaptı. Korkmayacağız hiçbir şeyden; Ne Validen korkacağız ne de Başbakan’dan korkacağız. Bu ülkede haksızlık yapan herkesin karşısına dimdik ve CHP’nin ahlakıyla önce biz dikileceğiz. Hakkımız aldık elbette alacağız” dedi.

CHP İlçe Teşkilatı önünde yapılan konuşmaların ardından yürüyüşe geçen CHP’liler davul zurna ve alkışlar eşliğinde Cumhuriyet Caddesi boyunca Belediye önüne yürüdüler. Yürüyüş boyunca Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri çevrede güvenlik tedbiri alırken, zaman zaman yollar trafiğe kapatıldı. Kamacı ve eşi yürüyüş boyunca Didimlilerin alkış ve tebriklerini kabul etti. Didim Belediyesi önünde toplanan kalabalık ile Başkan Vekili Ercan Atasoy, Kamacı’yı karşıladı. Törende kısa bir konuşma yapan Atasoy “Görev geldiğimizde Didim için Mümin Kamacı’nın izinde çalışmalar yaptık. Didim için çalıştık” dedi.

Ardından Belediye önünde halka seslenen Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı konuşmasını alkış slogan ve konfeti yağmuru altında yaptı. Başkan Kamacı konuşmasında “Ben sadece ve sadece sizler için Ulu önder M. Kemal için burada hizmet etmeye çalıştık. Bizim için önce insan; benim için herkes eşittir. İnadına sizleri seveceğiz. Biz sosyal demokratlar olarak ideoloji ve felsefe önemli, kişiler gelip geçici” dedi.

KAMACI’YI DAVUL ZURNALI KARŞILAMA
KAMACI’YI DAVUL ZURNALI KARŞILAMA
KAMACI’YI DAVUL ZURNALI KARŞILAMA
KAMACI’YI DAVUL ZURNALI KARŞILAMA
KAMACI’YI DAVUL ZURNALI KARŞILAMA
KAMACI’YI DAVUL ZURNALI KARŞILAMA
KAMACI’YI DAVUL ZURNALI KARŞILAMA
İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2010 Cuma 17:24:01
Güncelleme :27 Aralık 2010 Pazartesi 01:44:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mehmet ALATAŞ IP: 78.177.32.xxx Tarih : 27.12.2010 11:22:05

Belediye başkanımıza makamı yakışır.Sıkıntılı günlerin ardından Hoşgeldin başkanım.