18
Mayıs
2024
Cumartesi
DİDİM - AYDIN

Kanalizasyon terfi merkezi patladı

Aydın’ın turistik ilçesi Didim’de, kanalizasyon terfi merkezinin patlaması sonucu hayat felç oldu.
Yaklaşık 20 saat süren çalışmalar kapsamında şehrin bazı bölümlerinde sular kesildi. Lağım sularının denize akması nedeniyle Altınkum Sahili’nin bazı bölümlerindeki plajlara girilmesi yasaklandı. Sağlık Müdürlüğü Çevre Sağlığı ekipleri, denizden alınan suyun tahlil sonuçları belirleninceye kadar vatandaşların kapatılan sahillerde denize girmemesini istedi.

Edinilen bilgiye göre dün öğle saatlerinde, Didim Altın Kum Mahallesi yakınlarında bulunan 7 numaralı Kanalizasyon Terfi Merkezi’nde meydana gelen arıza sonucu, lağım suları denize akmaya başladı. Durumun tespit edilmesi üzerine başta Didim Belediyesi olmak üzere Söke, Sarıkemer, Güllübahçe, Akbük ve Akyeniköy Belediye ekipleri ve ilçede bulunan çeşitli resmi kurumlara ait ekipler tarafından arızaya müdahale edildi. Belediyelerden istenen takviye vidanjörlerle, 7 Numaralı Tahliye Merkezi’ndeki atık sular, arıtma tesisine nakledilmeye çalışıldı. Yapılan çalışma sırasında ve arızanın belirleninceye kadar geçen sürede, lağım sularının bir bölümünün denize aktığı tespit edildi. Sağlık ekipleri tarafından da el konulan olayda, Didim Altınkum sahillerinin bazı plajları kapatıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, arızanın yoğun çalışmalar sonucu giderildiğini belirterek, ilçede yaşamın normale döndüğünü belirtti. Kamacı, "Dün öğlen saatlerinde Altınkum Mahallesi oteller bölgesinde, kanalizasyon sistemimize dahil 7 Numaralı Tahliye Merkezi’nde büyük bir arıza meydana geldi. Nöbetçi personelin durumu belediyemize bildirmesi üzerine yaklaşık 20 saat süren çalışmayla sorun giderildi. Yaptığımız inceleme sonucu terfi merkezindeki arızanın basınç kolektöründeki bir yırtılma veya oynamadan kaynaklandığını tespit ettik. Gece boyunca vidanjörler aracılığı ile hm basınç hattından hem de sistemin en dip noktası olan Yunuslu Park önündeki kanallardan, yaklaşık 2 bin 500 ton civarında atık su çektik. Şu anda arıza giderilmiş ve hayat normale dönmüştür" diyerek, arızanın giderilmesinde görev alan herkese teşekkür etti.
Meydana gelen patlamanın ardından atık sularla kirlenen Didim Altınkum sahillerinin bazı plajları, sağlık nedeniyle kapatıldı. Çevre sağlığı ekipleri tarafından denizin çeşitli yerlerinden alınan numuneler incelendikten sonra verilecek rapora göre plajların açılacağı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2005 Çarşamba 05:26:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?