18
Mayıs
2024
Cumartesi
DİDİM - AYDIN

Kangal parçaladı

Akbük’te evden kaçan kangal, sokakta sahibiyle gezmekte olan başka bir köpeği parçalayarak telef etti.

Akbük’te sahilde köpeğini dolaştırmaya çıkan ve Akbükte yaşamını sürdüren İngiliz Uyruklu Morag Grant ait Jack Russel cinsi Tigey adlı köpek evde kaçan Kangal cinsi köpeğin saldırması sonucu telef oldu.

Yaşanan durumu anlatan Tigey adlı köpeğin sahibi Morag Grant “Sabah yürüyüşüne çıkmıştık. Yolda yürürken birden bire ne olduğunu anlayamadan çok büyük bir köpeğin saldırısına uğradık. Henüz 7 yaşında olan, Köpeğime saldırdı. O an orada bulunan insanlarda müdahale edemedi. Saldıran köpek çok büyüktü. Köpeğimi ağzına alıp şiddetle sallıyordu. Bağırmaktan ve yardım istemekten başka bir şey yapamıyordum. ben hiçbirşey yapamıyordum. Çaresizlik içersindeydim. Ağlıyor ve bağırıyordum. Büyük köpeğin ağzından alamadım köpeğimi…Elbetteki saldıran köpeğin kabahati değil, onu o şekilde saldırgan yetiştirip, başıboş bırakan sahiplerinde tüm kabahat. Çok ama çok üzgünüm. Bundan sonraki günlerim o anın çaresizliğini hep gözümün önünde yaşayarak geçecek. Saldırgan köpeğin sahiplerinden şikâyetçiyim. Zaten Belediyeye ve Jandarmaya şikâyetimi bildirdim. Benim bu yaşamış olduğum acının, hesabını kanunların soracağına inanıyorum. Türk adaletinin bizlerede sahip çıkacağına ve bebeğimin hesabını soracağına inanıyorum” dedi.

Kangal cinsi köpeğin sahibinin olduğu, köpeğin gece bağlı olduğu yerden ipini kopararak bahçeden kaçtığı öğrenilirken olay sonrası konuşan Köpeğin Sahibi Faruk Haksal da, “Olayın meydana geldiği gece saat 02:30 civarında bahçemizde bir gürültü üzerine uyandık. Bahçe kapımızın asma kilidinin kanırtılarak kırıldığını gördük. Kırılmış kilidi yerine taktık. Evi kontrol ederek uyuduk. Daha sonra sabah uyandığınız yerine taktığımız kilidin açılmış olduğunu ve bahçe kapısının açık olduğunu gördük. Ben 8 yıldır bahçemde kangal köpeği beslerim. Kapı açık olunca kangallardan birinin dışarı çıktığını tespit ettik. Jandarmaya haber verdik. Köpeği yaptığımız arama sonunda bulduk. Olay bundan ibarettir. Bu saldırı olayından herhangi bir haberimiz yoktur” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2010 Salı 17:57:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?