19
Mayıs
2024
Pazar
DİDİM - AYDIN

Karaoğlu'ndan eleştirlere cevap

DİDİM BELEDİYESİ’NDEN ELEŞTİRLERE CEVAP

Didim Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karaoğlu, hazırladıkları projeleri hayata geçirilmesi için mevzuatın ve maddi zeminin de gerekli olduğunu belirtti.

Belediye Başkanı Mümin Kamacı’nın izinli olması sebebiyle haftalık basın toplantısına başkanlık eden Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karaoğlu, gündemi değerlendirdi.

Karaoğlu, belediyenin projeleriyle ilgili gelen eleştirilere işaret ederek, “Projelerimiz halen sürüyor. Belediye meclisinde yada encümende alınan kararlar hemen ertesi gün uygulanmıyor, bunu herkesin bilmesi lazım. Yapılacak çalışmayla ilgili gerekli yerlerden izinler alınıyor, talepler sunuluyor, hukuki zemini araştırılıyor ve ihaleye çıkıyor. Bunun için bir süre gerekli. Aynı zamanda işin bir de maddi zemini var bu da ayarlanması gerekiyor. Örneğin Ticaret Odası bir inşaata başladı, birkaç yıl sonra yeniden başladı. Odanın geliri belli ve tek iş kullanacaklar ama Belediye böyle değil ki, Bizim bir çok deliğimiz var ve nereye yetiştireceğimizi bilemiyoruz” dedi.

“ÜRETİCİ PAZARI SEZONDA AÇILACAK.”

Üretici Pazarı konusuna da değinen Karaoğlu, “Bu yeri açacağız. Bu Pazar yerinin önce tamiratını yapacağız, Tenteleri elden geçireceğiz. Üretici pazarı için bir sürü müracaat oldu. Bizde İlçe Tarıma bu müracaatları gönderdik ve kontrol ettireceğiz. Bunlar üretici mi değil mi? Ondan sonra sezon tam başladığında burayı açacağız. En başta Didim merkez, köylerden gelen üreticiler öncelik olacak. Buradan sadece işgaliye bedeli alacağız. Açılacak pazarla halkımız taze ve ucuz ürünlere ulaşabilecek. Ayrıca pazarda manavların içinde yer alan Balıkçılara da ön kısımda yer verme gibi bir fikrimiz var” dedi.

“YAPILAŞMAMIZ BİTMEDİĞİ İÇİN YOLLAR BOZULUYOR.”

Didim’in şehir içindeki bozuk yollarla ilgili şikayetlerin sürekli olduğuna dile getiren Basın mensuplarına cevap veren Başkan Yardımcısı Karaoğlu, “Yolların yapımında parayla olan sıkıntılar ve yapılaşmadan kaynaklı sıkıntılar var. Didim altyapısı yeni bitmiş, yolları tam oturmamış, yapılaşması devam eden bir şehir. Didim –Akbük yolu defalarca yapıldı ama sizde biliyorsunuz yine aynısı oluyor. Bunu sıcak asfalt yapın diyeceksiniz ama bunları ileri de yapacağız. Ayrıca İnşaatların sürmesi yolları mahvediyor. Yeni yaptığınız yolda kamyonlar, kepçeler geçince üstüne de kışın birde yağmur yağınca ne hale geldiğini görüyorsunuz.Bu yapılaşma sürdükçe yollar bu halde olacak. Yazında bu yollar kışın yağmurundan sonra toz dumanı haline geliyor. Cumhuriyet Caddesinde inşaat yok; toz da yok ama başka yerler de bu var. Yapılaşması şehirleşmesi biten insanlar Didim’e geldiğinde buranın yolları bozuk, toz var diyor ama bizim şehrimizin yapılaşması bitmedi ki…Bizde bu durumdan rahatsısız ama çalışmalarımız ekiplerimizce yapılıyor” diye konuştu.

“AYNI SUÇU İŞLERLERSE HUKUK KARARI VERECEKTİR”

Garden Of Sun Otelin durumuyla ilgili yöneltilen soruyu da cevaplayan Başkan Yardımcısı Karaoğlu “Otelin duvarları yeniden yapılıyormuş.Türkiye’de işlenen her suçun bir cezası var; burada da devletin merasına yapılmış bir yapı vardı. Biz zamanında uyarılarda bulunduk, tutanaklar tuttuk ve konu yargıya gitti ve yıkım kararı çıktı. Yine aynı şekilde çalışma yapılıyorsa biz yine aynı şekilde işlemlerimiz yaparız. Gidip oraya neden yaptın deme hakkımız yok. Bu kararı verecek olan hukuk; Bunu otel sahibi hukuk içerisinde çözerse tamam…ama izin almadan yaparsa yine aynı sorunlar olacaktır.”dedi. Karaoğlu Garden Of Sun Otelin durumuyla 75.Yıl Geçici Sanayi Sitesinin durumunun aynı olduğunu söylerken “Devletin arazisine yine duvar ve havuz yaparsan yine suçlu olursun.”dedi.

DİDİM BELEDİYESİ’NDEN ELEŞTİRLERE CEVAP
İHA
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2010 Cuma 17:26:01
Güncelleme :9 Nisan 2010 Cuma 18:51:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?