20
Mayıs
2024
Pazertesi
DİDİM - AYDIN

Kaymakamlık eğitime destek veriyor

Didim Kaymakamı Ali Katırcı, 2008 yılı içerisinde muhtaç ailelere ve Maddi durumu kötü olan öğrencilere yönelik yapılan yardımlar konusunda bilgiler verdi. Katırcı, “2008-2009 eğitim-öğretim yılı içerisinde ilçemizde toplam 711 öğrenciye yardım edeceğiz” dedi.


Didim’de devam eden yardım faaliyetleri hakkında bilgiler veren Didim Kaymakamı Ali Katırcı, “İlk etapta tespit ettiğimiz 321 aileye 150’er YTL’lik bir yardımda bulunacağız. Şu ana kadar 245 aileye bu yardımlarımız ulaştırdık. Geriye kalan 76 aileye de yardımlarımızı en kısa zamanda ulaştıracağız. Köylerde ve uzak yerlerde oturan vatandaşlarımıza bu yardımların ulaştırılabilmesi için adlarına bankalarda hesaplar açtırdık ve paralarını buraları yatırdık. Yaz aylarında biriktirdiğimiz paraları ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Geçen yıl 21 bin YTL olan paramızı bu yıl 31 bin YTL’ye çıkardık” diye konuştu.


Yapılan yardımları koordineli şekilde yapmaya çalıştıklarını kaydeden Katırcı, diğer kuruluşlarla da ortak çalıştıklarını ve bu şekilde yardımları ihtiyaç sahibi kişilere ulaştırdıklarını belirtti. 2008 yılından itibaren tüm mahallelerde tarama yapacaklarını bu çalışmanın sürdüğünü söyleyen Katırcı, “Bundan sonra her yıl düzenli olarak tüm mahalle ve köylerde taramalarımızı yaparak gerçek ihtiyaç sahiplerini ortaya çıkaracağız ve yardımlarımız bu şekilde gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.
2008-2009 eğitim-öğretim yılının açılmasından sonra maddi durumu kötü olan öğrencilere yönelik yardımlar da yaptıklarını da hatırlatan Kaymakam Katırcı, şunları söyledi: “Bu kapsamda şu ana kadar 711 öğrenci tespit ettik bunun bize maliyeti 711bin YTL. Bu öğrencilere 100 YTL’lik bir yardımımız oldu.bu yardımlarımızın hemen hepsini gerçekleştirdik. Öğrencilere bu paraları verirken annelerini yanlarında bulundurduk. Ayrıca bir kardeşi daha olan öğrencilere 150 YTL, iki kardeşi olan öğrencilere 200 YTL’lik yardımlar yaptık”

iha
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2008 Pazartesi 16:40:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?