18
Mayıs
2024
Cumartesi
DİDİM - AYDIN

Köylere 21 bin zeytin fidanı

Aydın İl Özel İdaresi tarafından Didim'e bağlı 4 köy, 2 belde ve 1 mahallede 650 çiftçiye toplam 21 bin 200 zeytin fidanının dağıtıldığı bildirildi.

Didim'e bu yıl İl Özel İdaresi tarafından 38 bin lira ödenek gönderilirken, bu kaynak kullanılarak yaklaşık 21 bin 200 civarında zeytin fidanı temin edildi.

Fidanların Didim'in köylerinde, beldelerinde ve ilçe genelinde Didim Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne müracaat eden 650 çiftçiye dağıtıldığı belirtildi.

Akyeniköy Belediye Başkanı Yusuf Deveci, beldelerinde zeytin fidan dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, Aydın İl Genel Meclisi'nin aldığı karar gereğince bütün ilçelerde tarımı desteklemek amacıyla fidan dağıtım çalışmalarının yapıldığını, Didim'e bağlı Akyeniköy beldesinde de 7 bin 812 zeytin fidanı dağıtıldığını söyledi.

Zeytin fidanı dağıtımında emeği geçen Aydın Valiliği, Aydın Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Aydın İl Özel İdaresi, Didim Kaymakamlığı ve Didim Gıda ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'ne teşekkür eden Deveci, fidan dağıtımının ileri ki yıllarda da yapılacağını dile getirerek, çiftçilerin "Çiftçi Kayıt Sistemi" dosyalarını titizlikle hazırlamalarını istedi.


 

AA
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2012 Salı 19:15:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?