22
Mayıs
2024
Çarşamba
DİDİM - AYDIN

Kuraklığa karşı ağaçlandırma çalışması başlatıldı

Küresel ısınmayla birlikte etkili olmaya başlayan kuraklığa karşı Didim'de ağaçlandırma çalışması yapmaya başladı. İlçede yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler veren Didim Belediye Başkan Yardımcısı Taner Küsmez, ilçedeki su kaynaklarının günden güne azaldığına dikkat çekti. Vatandaşların ve sivil toplum kuruluşlarının bu konu üzerinde duyarlılığını arttırması gerektiğine ifade eden Küsmez, su konusunda tasarruflu olmaya yönelmenin kaçınılmaz hale geldiğini belirtti. 

Her hangi bir önlem alınmaması durumunda ilçeyi önemli bir su sıkıntısının beklediğine dikkat çeken Taner Küsmez, Didim'in sahip olduğu yeraltı sularının hızla azalmakta olduğunu söyledi. İlçeyi sıcak yaz aylarında sıkıntılı günlerin beklediğini belirten Küsmez, "Sahip olduğumuz 34 kuyu var ve hepsi çalışmakta ve mevcut olan su seviyesi giderek azalmakta. Vatandaşlar, esnaf ve işletme sahipleri suyu dikkatli kullanarak olası sıkıntıların önüne geçmek için gereken duyarlılığı göstermeliyiz. Ağaçlandırma çalışmaları ile bunun önüne geçebiliriz. Mühendisler odası bu anlamda örnek teşkil edecek bir çalışma başlattı. Sorunumuz yağmurun yağması ile çözülebilir bunu da ağaç dikimi ile sağlayabiliriz. Bütün vatandaşlarımızı sağduyuya davet ediyorum. Halkın ve sivil toplum kuruluşlarının bu konu üzerinde duyarlılığını arttırmalarını, tasarruflu olmaya yönelmelerinin kaçınılmaz olduğunu söylemek istiyorum" dedi. 

Belediyenin su konusuna dikkat çekmek amacıyla afişler hazırladığını kaydeden Taner Küsmez, hazırlanan bu afişlerin ilçedeki okul ve camilere asacaklarını açıkladı. Kuyu suyu kullanan sitelere de yazılı tebligatta bulunacaklarını belirten Küsmez, ilçe sahilinin açıklarında bulunan balık çiftlikleri konusunda da olumlu gelişmeler sağlandığını dile getirdi. Bu konuda kendilerine destek veren herkese teşekkür eden Küsmez, "Aydın İl Genel Meclisi'nden çıkan kararla Didim'in geleceği, turizmi, kurtulmuştur. Bu konuda Sayın Valimiz Mustafa Malay'ın dik duruşu da bizi çok mutlu etti. Meclis üyelerimiz konuya tam olarak eğilmişler ve halkımız bu konuda tek yürek olmayı başarabilmiştir. Bu Didim için birlik ve beraberliğin getirdiği büyük bir zaferdir" şeklinde konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2007 Perşembe 16:40:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?