18
Mayıs
2024
Cumartesi
DİDİM - AYDIN

Mehmet Akif şiirleriyle anıldı

AKİF, EN GÜZEL ŞİİRLERİYLE ANILDI

Didim’de “İstiklal Marşının kabul ediliş günü ve 18 Mart Çanakkale Zaferi -Şehitler Haftası” dolayısıyla Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerinden oluşan İlköğretim Okulları Arası Şiir Yarışması düzenlendi.

Belediye Düğün Salonunda yapılan Şiir yarışmasına Didim Kaymakamı Ali Katırcı ve eşi Hacer Katırcı, İlçe Müftüsü Celil Karaca, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Çoban, Gonca Koleji Okul Müdürü Buhari Kaçar, öğrenciler ve Veliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından düzenlene etkinlikte konuşan Gonca Koleji Müdürü Buhari Kaçar “İstiklal Savaşında gösterilen zorlu mücadelenin ve zaferin şiirsel bir dille ve duyguyla anlatan bu eşsiz insanı yazdığı bu marşa itafen “Bu benim değil; Milletimin marşı” diyerek vatan ve millet sevgisinin önemini anlatmıştır. Bize bu güzel Marşı armağan eden M.Akif Ersoy’u Rahmetle anıyor, Tüm Şehitlerimize minnet, şükran ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Ardından Şiir yarışmasına geçildi. Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerini okuyan İlköğretim öğrencilerini okunduğu şiirler, Türkçe ve Edebiyat Öğretmenlerinden oluşan jüri tarafından değerlendirildi. Değerlendirme sonucunda Mahir Özgür Damar İlköğretim Okulu öğrencisi Havva Tok 1.ci, Akbük Nurullah Kocabıyık İlköğretim Okulu öğrencisi Aysun Ercan 2.ci, Valiler İlköğretim Okulu öğrencisi İrem Tutçu ise 3.oldu. Etkinliğin sonunda Gonca Koleji öğrencileri Kurtuluş Savaşında Türk Milletinin gösterilen fedakarlıklar anlatan bir orotoryo sahneledi. Etkinliğe velilerin ilgisinin yoğun olduğu görüldü.

AKİF, EN GÜZEL ŞİİRLERİYLE ANILDI
AKİF, EN GÜZEL ŞİİRLERİYLE ANILDI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2010 Cumartesi 16:42:53
Güncelleme :20 Mart 2010 Cumartesi 16:47:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?