31
Mayıs
2024
Cuma
DİDİM - AYDIN

Merkez Camii'nin inşaatı sürüyor

Aydın’ın Didim ilçesinde15 Şubat 2008 tarihinde Vali Mustafa Malay’ın da katıldığı törenle temeli atılan Didim Merkez Camii inşaatı hayırseverlerin destekleri sürüyor.


Yapımı tamamlandıktan sonra ilçenin en büyük camii olma özelliğini alacak olan Merkez Camiindeki inşaat çalışmalarıyla ilgili bilgiler veren Didim Müftüsü Celil Karaca, caminin tamamlanması için halkın yardımlarını beklediklerini belirtti. 15 Şubat 2008 tarihinde temelini attıkları caminin 2 bin 500 kişi kapasiteli olduğunu ve 3 yıl gibi bir sürede tamamlanacağını kaydeden Karaca, caminin 2,5 milyon YTL’ye mal olacağını söyledi. Karaca, “7 ay gibi kısa sürede camimizin inşaatında çok büyük ilerleme kaydettik. 28 Temmuz 2008 tarihinde camimizin zemin katını ibadete açtık. Bu güne kadar 257 ton demir, 2 bin 450 metreküp beton kullanıldı. Halkımızın yaptığı ayni ve nakdi yardımlarla şu ana kadar 750 bin YTL yardım toplandı. Camimizin yeri, Bayındırlık Müdürlüğünün verileri doğrultusunda 2 bin 400 metrekare alan yapılıyor. Halkımızın yardım ve bağışlarıyla camimizi 3 yıl gibi bir sürede tamamlayacağımızı düşünüyorum” dedi.


İlçede büyük iş yapan firmaların ve turizm işletmecilerinin desteklerini alamadıklarını ifade eden Müftü Karaca, önümüzdeki günlerde bu kişilerden de yardımlar beklediklerini ve ciddi anlamda yardımlar beklediklerini sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2008 Cuma 13:22:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?